16 oktober 2001
 

Honda HR-V (1998 - 2006)

Honda HR-V zal in 2002 worden voorzien van VTEC motor

Autozine
16 oktober 2001 | Honda's 3- en 5-deurs HR-V uitvoeringen gaan met diverse modificaties modeljaar 2002 in. Het 'fun'-karakter van Honda's 'on-roader' blijft onveranderd, maar dankzij een facelift van interieur en exterieur is de HR-V weer helemaal bij de tijd.

De huidige voorbumper met enkele horizontale opening en op zichzelf staande 'underguard' maakt plaats voor een nieuwe bumper die meer een geheel vormt. Het onderste deel is nu voorzien van twee brede horizontale openingen, aan weerszijden geflankeerd door grote ronde luchtinlaten. Ook is er een nieuwe honingraatgrille in de stijl van de Civic Type-R. Omdat het bumperpaneel ook groter is, versterkt dit de indruk dat de HR-V stevig op de wielen staat. Aan de achterzijde is hierop voortgeborduurd, met een bumper die lager doorloopt en nu een geheel vormt met de underguards. De enkele horizontale opening is geflankeerd door twee grote ronde reflectoren. Zowel de 15-inch wielcovers als de 16-inch lichtmetalen velgen zijn van een nieuw ontwerp. Tot slot over de buitenzijde: op de motorkap en de achterruit prijkt nu de nieuwe 'H'van Honda.

Honda HR-V (1998 - 2006)

Ook het interieur krijgt van een nieuwe look. Zwart vervangt blauw als de hoofdkleur. Deze nieuwe benadering wordt geaccentueerd door zilveren details, zoals op de middenconsole en op het instrumentenpaneel. Andere items die van deze metallic look profiteren zijn de deurhendels, knoppen voor de raambediening, de handremknop en de pookknop van de handgeschakelde versnellingsbak. Nieuwe, zacht aanvoelende stoelbekleding versterkt de kwaliteitsindruk. Tot slot: de hoofdsteunen achterin de 5-deurs uitvoering zijn nu in de zitplaatsen geïntegreerd.

In een aantal Europese markten werden de HR-V vanaf begin vorig jaar naast de 1.6 liter motor met 105 pk ook met een 125 pk sterke VTEC-motor aangeboden. Vanaf nu wordt deze motorvariant ook leverbaar in Nederland, in combinatie met de 4WD handgeschakelde versies van zowel de 3- als de 5-deurs.

Honda HR-V te winnen bij Noordzee FMHonda HR-V te winnen bij Noordzee FM
27 juni 2003
Gratis airconditioning voor Honda HR-VGratis airconditioning voor Honda HR-V
31 mei 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum