29 januari 2014
Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer vanaf 8 februari bij de dealer

Autozine
29 januari 2014 | De Civic Tourer is vanaf 8 februari 2014 verkrijgbaar bij de Honda-dealer. Deze stationwagon wordt geproduceerd in Swindon, Engeland en is speciaal voor Europese rijcondities ontwikkeld. De nieuwe Civic Tourer heeft een lengte van 4,54 meter, slechts 24 centimeter langer dan de Civic hatchback, maar biedt dankzij zijn slimme ontwerp een zee aan ruimte.
 

De Civic Tourer volgt in grote lijnen het ontwerp van de 5-deurs Civic, maar heeft een eigen identiteit. Het exterieurontwerp wordt gekenmerkt door een brutale lijn die van de A-stijl helemaal doorloopt tot de D-stijl, waarmee de indruk van een zwevende daklijn gecreëerd wordt.

Honda Civic Tourer

Tot aan de B-stijl is de Civic Tourer gelijk aan de gewone Civic. De extra ruimte is voor de kofferbak: 624 liter. De achterzittingen laten zich in een handomdraai neerklappen, waardoor een volledig vlakke laadruimte ontstaat van 1.668 liter. Daarnaast heeft de Civic Tourer in de bodem een verborgen bagageruimte van nog eens 117 liter, genoeg voor twee handbagagetrolleys. De tildrempel van de kofferbak is met 565 mm verlaagd en is hiermee de laagste tildrempel in dit segment. In- en uitladen is aanzienlijker makkelijker is geworden.

Honda's unieke Magic Seats vergroten de gebruiksvriendelijkheid en de ruimte binnen de Civic Tourer nog meer. De zittingen van de achterstoelen, met een 60:40 indeling, kunnen eveneens opgeklapt worden, waarmee ruimte ontstaat voor het vervoeren van hoge objecten.

De Civic Tourer komt beschikbaar met een 1.8 liter benzinemotor met 142 pk en met een 1.6 liter turbodieselmotor met 120 pk en 300 Nm. Beide versies zijn voorzien van een zesversnellingsbak en de 1.8  is ook verkrijgbaar met automatiche transmissie.

De 1.6 liter i-DTEC motor komt uit de "Earth Dreams Technology"-serie van Honda en verbruikt gemiddeld 3,8 liter per 100 km tegen een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Honda Civic Tourer

Daarbij is de Civic Tourer de eerste productieauto ter wereld met een adaptief achterdempingsysteem. Bij de Lifestyle-versie is dit systeem standaard, bij het sportmodel bedraagt de meerprijs 890 euro.

De Civic Tourer 1.6 i-DTEC is verkrijgbaar vanaf 22.990 euro en is leverbaar met diverse veiligheidsverhogende technologieën, zoals het City-Brake Active System (Remactivering in stad) en Forward Collision Warning (Waarschuwing voor frontale botsing) tot Verkeersbordherkenning.