25 mei 2021
Ford Ranger

Ford Ranger

Ford introduceert Ranger Raptor Special Edition

Autozine
25 mei 2021 | De Ford Ranger Raptor is verkrijgbaar als Special Edition.Om exclusiviteit te waarborgen, wordt de nieuwe Ford Ranger Raptor Special Edition geproduceerd in beperkte aantallen. De Special Edition versterkt de uitstraling van de pick-up met aanvullende stijlaccenten, zoals racestrepen en rode details. De Ranger Raptor is ontwikkeld door Ford Performance als de ultieme Ford Ranger. Deze versie is voorzien van een zeer sterk chassis, aangepaste wielophanging en banden en een EcoBlue dieselmotor. De Ranger Raptor Special Edition is vanaf Q1 2022 bij geselecteerde Nederlandse Ford dealers te zien.
AutoCoach

Behalve de keuze uit de carrosseriekleuren Performance Blue, Conquer Grey en Frozen White is de Ranger Raptor Special Edition ook voorzien van twee matzwarte racestrepen met rode contrastlijnen op de motorkap, het dak, de flanken, de achterspatborden en de klep van de laadbak.

Ford Ranger

Aanvullend op de racestrepen zijn de sleephaken aan de voorzijde uitgevoerd in rood, terwijl de brede wielkasten, de voor- en achterbumper, de portiergrepen en de kenmerkende Ford-grille zijn voorzien van een matzwarte afwerkingvoor een nog imposantere verschijning dan de standaard Ranger Raptor.

Het interieur van de dubbele cabine is bij de Ranger Raptor Special Edition sportiever dankzij specifieke, rode stiksels op het stuurwiel, het dashboard en de portierbekleding. De standaard met generfd leder beklede stoelen zijn ontworpen voor comfort en ondersteuning, zowel in ruw terrein als op de snelweg. Verder zorgt ook het Raceway Grey instrumentenpaneel, dat alleen beschikbaar is voor de Special Edition voor meer exclusiviteit.

Ook als Special Edition is de Ranger Raptor voorzien van het Ford Performance chassis. Dat is geoptimaliseerd voor offroadrijden op hoge snelheden en biedt zowel een 150 mm grotere spoorbreedte als 51 mmextra rijhoogte ten opzichte van de Ranger XLT. De Raptor wielophanging is bij de voorwielen voorzien van dubbele aluminium draagarmen, terwijl de achteras gebruikmaakt van een multilink-ophanging. FOX schokdempers met Position Sensitive Damping zijn ook standaard en passen de demping aan op de verschillende omstandigheden. De General Grabber AT3 terreinbanden bieden grip op losse ondergrond.

De Ranger Raptor Special Edition wordt aangedreven door de 157 kW (213 pk) sterke 2.0-liter EcoBlue biturbo-dieselmotor1 met een koppel van 500 Nm. De tientraps automatische transmissie wordt ook geleverd in de FordMustang en in de grote broer van de Ranger, de F-150. Het Terrain Management System maakt het mogelijk om vele soorten terrein en rijsituaties te beheersen.

Ford Ranger nu ook als Stormtrak en WolfFord Ranger nu ook als Stormtrak en Wolf
12 april 2021
Ford Ranger nu ook als chassis-cabFord Ranger nu ook als chassis-cab
1 december 2020
Ford maakt prijs Ranger Raptor bekendFord maakt prijs Ranger Raptor bekend
25 augustus 2020
Ford Ranger ondergaat facelift 2019Ford Ranger ondergaat facelift 2019
23 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum