22 augustus 2001
 

Ford Mondeo (1993 - 2007)

De cruise control van de Ford Mondeo moet worden nagekeken op een mogelijke fout

Autozine
22 augustus 2001 | Een aantal nieuwe Ford Mondeo's die is uitgerust met cruise control, wordt voor aflevering aan de klant door de dealers nagekeken op de goede werking van de cruise control. Eigenaren van een nieuw model Mondeo die met een cruise control is uitgerust, worden ook benaderd en geadviseerd de cruise control niet te gebruiken, totdat de Ford dealer heeft bevestigd dat het systeem goed functioneert.
 

Deze actie wordt uitgevoerd om een mogelijke fout in het cruise control systeem op te sporen en te verhelpen. Indien deze fout wordt geconstateerd, zal de cruise control in de meeste gevallen uitschakelen, maar het is mogelijk dat de uitschakeling van de cruise control niet goed functioneert.

In Nederland heeft de actie betrekking op een totaal aantal van 5873 voertuigen, die voor de controle in aanmerking komen. Ongeveer 2 procent van deze voertuigen kan het mankement vertonen. Bij Ford zijn geen meldingen gerapporteerd van ongelukken die verband houden met deze omstandigheid. Ford betreurt het ongemak voor haar klanten dat deze controle met zich meebrengt en adviseert eigenaren van het nieuwe model Mondeo, in benzine uitvoering, om de cruise control niet te gebruiken totdat door de Ford-dealer is bevestigd dat het systeem goed functioneert.