4 mei 2011
Ford Focus Wagon (2011 - 2018)

Ford Focus Wagon

Ford Focus Wagon vanaf 12 mei bij de dealer

Autozine
4 mei 2011 | Binnenkort starten de Ford-dealers met de verkoop van de geheel nieuwe Focus Wagon. Deze nieuwe Focus Wagon is inmiddels in de Ford-fabriek in het Duitse Saarlouis in productie genomen, en momenteel worden de dealers bevoorraad met de eerste lichting auto┬┤s. Vanaf donderdag 12 mei staat de nieuwe Focus Wagon in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers. Klanten hebben nu de keuze uit drie uitvoeringen: de vijfdeurs hatchback, de vierdeurs sedan en de extra ruime Wagon.

De Focus Wagon is voor Ford van cruciaal belang voor de Europese markt. Ongeveer een derde van alle Focus-klanten kiest namelijk voor deze uitvoering. In sommige landen, zoals Nederland, Italië en Duitsland, vertegenwoordigt de Wagon-uitvoering zelfs meer dan de helft van de totale Focus-verkopen.

Ford Focus Wagon (2011 - 2018)

Net als de vijfdeurs hatchback heeft ook de Wagon een wielbasis van 2648 mm, maar door zijn grotere laadruimte heeft de Wagon een totale lengte van 4556 mm. De Wagon is daarmee 198 mm langer dan de vijfdeurs hatchback.

Met de achterbank in positie biedt de Wagon een grote laadruimte met een volume van 490 liter. De achterbank biedt een flexibele 60/40-indeling en is voorzien van een 'flip-and-fold'-mechanisme waarmee de zitkussens naar voren kunnen worden geklapt om met de rugleuningen een platte laadvloer te creëren. In de tweezitsmodus beschikt de Wagon over een aanzienlijke maximale laadruimte van 1516 liter (vermelde laadvolumes inclusief bandenreparatieset). De Wagon meet in de laadruimte 1149 mm tussen de wielkasten, 119 mm meer dan de vijfdeurs versie.

De nieuwe Focus Wagon is leverbaar met een uitgebreide reeks voorzieningen die de auto veelzijdiger maken. Eigenaren kunnen de laadruimte aan hun persoonlijke behoefte aanpassen met een aantal accessoires, variërend van vloermatten en bagagenetten tot hondenrekken en systemen voor het vastzetten van bagage. De optionele dakrails van gepolijst aluminium bieden de basis voor een uitgebreid dakimperiaalsysteem, inclusief speciale dwarsbalken en een scala aan bevestigingselementen voor het veilig vervoeren van allerlei voorwerpen, van fietsen tot ski's.

Voor een extra hoge veiligheid en het comfort van jongere passagiers, kan de bestuurder vertrouwen op voorzieningen als een systeem dat waarschuwt als de gordels op de achterbank niet goed zijn vastgezet en op elektrisch bedienbare kindersloten op de achterportieren.

Ford Focus Wagon (2011 - 2018)

De nieuwe Ford Focus is voorzien van een groot aantal ECOnetic technologieën die het brandstofverbruik en de impact op het milieu terugdringen. Het ECOnetic Technology-programma voor de Ford Focus omvat voorzieningen als het Eco Mode bestuurdersinformatiesysteem, Smart Regenerative Charging, de actieve grille-afsluiting en de PowerShift transmissie met dubbele koppeling.

Alle 1.6 EcoBoost en 1.6 TDCi uitvoeringen zijn voorzien van het auto-start-stop-systeem. Alle Focus modellen dragen groene energielabels. Alle 1.6 motoren (4 benzine en 2 diesel) zijn voorzien van het groene A-label.

Dutchlease
Nieuwe Ford Focus Wagon nu bij de dealerNieuwe Ford Focus Wagon nu bij de dealer
12 mei 2011
Prijzen Ford Focus Wagon bekend gemaaktPrijzen Ford Focus Wagon bekend gemaakt
19 januari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum