14 januari 2008
Ford Focus Wagon (2005 - 2011)

Ford Focus Wagon (2005 - 2011)

Vernieuwde Ford Focus vanaf 25 januari in de showroom

Autozine
14 januari 2008 | Op 25 januari arriveren de vernieuwde Ford Focus 3-deurs hatchback, 5-deurs hatchback en de Wagon bij de Ford dealers in de showrooms. Zowel uiterlijk als onderhuids is het best verkochte model van Ford verbeterd.
AutoCoach

De uiterlijke wijzigingen van de nieuwe Ford Focus springen direct in het oog, dankzij het "Kinetic Design". De trapeziumvormige grille, de naar achteren gebogen koplampen en de lijnen die een krachtige uitstraling geven; het zijn allemaal kenmerken van het nieuwe designkarakter van Ford. De omgekeerd trapeziumvormige onderste grille valt in de duurdere Ghia- en Titanium-varianten nu meer op door de elegante, verchroomde sierlijst. De naar achteren gebogen koplampen zitten vol met de allernieuwste technologie, zoals HID Bi-Xenon of AFS (Adaptive Front lighting System).

Ford Focus Wagon (2005 - 2011)

Het zijprofiel van de nieuwe Ford Focus onderscheidt zich met name door de opbollende wielkasten en de lijn die van de voorkant naar de achterzijde van de auto loopt. Ook aan de achterkant van de auto komen diverse elementen van het "Kinetic Design" terug, zoals de nieuw vormgegeven achterruit, de geaccentueerde achterklep, de nieuwe achterlichten en de achterbumper. Optioneel kunnen de achterlichten met LED-technologie worden geleverd.

Het interieur heeft verbeteringen ondergaan. Voor de bestuurder heeft dit geresulteerd in nieuw ontworpen instrumenten die beter afleesbaar zijn. Ook de bedieningselementen van de nieuwe audioapparatuur en de automatische airconditioning met twee zones zijn ergonomisch verbeterd. Verder bevatten de luxere uitvoeringen nu een nieuw ontworpen middenconsole met verschuifbare armsteun en 4 liter opbergruimte. Nieuwe kleuren, materialen en stoffen zijn toegevoegd om het uiterlijk te complementeren.

Ford Focus Wagon (2005 - 2011)

Met de nieuwe Focus introduceert Ford ook een compleet nieuwe uitvoering: de Ford Focus ECOnetic. Deze Ford Focus ECOnetic laat zien dat een gunstig brandstofverbruik en een aanzienlijk verlaagde CO2-uitstoot kunnen worden gerealiseerd met conventionele rijtechnologie, gekoppeld aan een slimme combinatie van afzonderlijke maatregelen voor brandstofbesparing. Aangedreven door een 109 pk (80 kW) 1.6-liter Duratorq TDCi met een standaard roetfilter (DPF) bedraagt het gemiddelde officiële verbruik van deze auto 4,3 l / 100 km en een gemiddelde CO2-uitstoot van 115 g/km. Een ander direct resultaat van het Ford ECOnetic-initiatief is dat alle overige 1.6-liter TDCi-varianten van de Ford Focus een CO2-uitstoot van 119 g/k hebben.

De nieuwe Ford Focus is als benzine-uitvoering leverbaar vanaf € 19.075 (Trend 3-drs 1.4 16v). De basis dieselversie is de 100 pk sterke 3-drs 1.6 TDCi Trend, die vanaf € 24.225,- op de prijslijst staat. Tot de standaarduitrusting van de Ford Focus Trend behoort onder andere ESP, cruisecontrol, airconditioning en een radio/CD-speler met bediening aan de stuurkolom. Voor de meerprijs van € 1.500,- kan worden gekozen voor de luxe Ghia of Titanium uitvoering. Deze uitvoeringen zijn gelijk geprijsd, maar hebben elk een unieke uitstraling. De Ghia uitvoering biedt klassieke luxe met luxe stoffen en houtafwerking. De Titanium uitvoering biedt moderne, sportieve luxe met fraaie bekledingen en aluminum afwerking in het interieur.

Ford Focus Wagon (2005 - 2011)
IkWilVanMijnAutoAf

Voor € 500,- is de nieuwe Focus Titanium direct vanaf de introductie beschikbaar met een Business Pack, bestaande uit een geavanceerd navigatiesysteem met 5" kleurenscherm, parkeersensoren achter, een Bluetooth telefoon-verbinding en spraaksturing van de audio, navigatie, telefoon en klimaatregeling.

Ford Focus X Road nu bij de dealerFord Focus X Road nu bij de dealer
20 juli 2009
Ford introduceert Focus X RoadFord introduceert Focus X Road
31 maart 2009
Ford Focus nu ook als 4-deurs en WagonFord Focus nu ook als 4-deurs en Wagon
18 april 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum