23 februari 2019
 

Forum Ford Focus (1998 - 2005)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 oktober 2008

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit9 jaar
DealerVan Kalmthout

Betrouwbaarheid3
Comfort5
Motor2
  
  

, datum: 2 september 2008

Ervaring met auto: Eerst de motorsensor kapot. Toen het dashboard incl. kabelboom naar dashboard, turbo kapot en nu moeten de startmotor en de koppelingsplaten vervangen worden. Kortom een auto van 5 jaar oud. Nu 20 maanden in ons bezit en zeer veel problemen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Je word het lijntje gehouden. Met het probleem van het dashboard zijn we 2x weggestuurd want we hadden het verkeerd gezien. We moesten ze met de neus op de feiten drukken. Nu is de turbo pas geleden kapot gegaan 30 juli en nu gister 1 september blijkt dat er een nieuwe startmotor en nieuwe koppelingsplaten in moeten. Eigenlijk hoeven ze niet perse beiden of alleen de poulie (als dat ding zo heet) vervangen te worden. Nee, uit voorzorg moet dan alles maar gedaan worden...

Uitvoering1.8 Tdci
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit2 jaar
KM-stand133.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 21 juli 2008

Ervaring met auto: Binnenkort stap ik over op een Prius en gaat mijn 9 jaar oude Focus over naar mijn zoon. Het is al die tijd een betrouwbare auto gebleken. Hij heeft ons m.u.v. enkele kleinigheden nooit voor verrassingen geplaatst.
De afgelopen vakantie heb ik na jaren weer eens het verbruik opgemeten. 'Zuinig' rijdend in Polen en Duitsland kwam ik na 3000 km tot mijn eigen verbazing op een verbruik van 1 op 17,3. Had ik misschien toch geen Prius hoeven bestellen.

UitvoeringST170 2.0 16v 3d
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit9 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 17 januari 2008

Ervaring met verkoop: 14 dagen na aankoop m'n koppeling kapot! Alles netjes vervangen en een leenauto en niks hoeven tebetalen TOP!

Uitvoering2.0 Trend
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand87.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 september 2007

Ervaring met auto: Indien je een diesel koopt, kijk dan de onderdrukdarm na van de remservotrommel. Deze bestuurt de turbo en kan wel eens door wrijving aan de motor beginnen te scheuren, waardoor je turbo soms wegvalt. Verder een sterke wagen, sublieme wegligging, genoeg plaats voor 4 man, stille motor (ook bij hogere toeren). Goedkoop bij onderhoud, zeer goede wagen prijs/kwaliteit, en als beste 2dehandswagen uitverkoze door het duitse TUV center. Had wel liever een RS gehad.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Onderhoud mijn wagen zelf en ik denk dat er iets scheelt aan het stuurhuis, roulement versleten ofzo, verder geen schandalig hoge kosten als je er op tijd bij bent.

Ervaring met verkoop: Heb deze wagen als 2dehandswagen aangekocht en was zeer ontevreden over de service en de eerlijkheid van de garagehouder in Westerlo, Hoogheultje in Belgie. Als je opties wilt op je wagen koop je dit beter aan als je hem nieuw koopt, anders is het schandalig duur.

Uitvoering1.8 Tdci 115
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand80.224 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 7 september 2007

UitvoeringFutura
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
Dealer P. van de Ven

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 18 februari 2007

Ervaring met auto: Deze auto is met een 1.6 motor uitgerust.
De volgende auto zou ik toch met een wat sterkere motor kiezen omdat in het lage toerenbereik te motor soms net iets tekort komt. Wel hoor ik de laatste tijd soms bij het optrekken een geluidje dat mogelijk afkomstig is van het koppelingsdruklager.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Zorg als eigenaar zelf dat de onderzijde van de auto met zwarte verf wordt onderhouden. Draagarmen en daarbij horende delen willen nogal roesten omdat zij onvoldoende gecoat zijn. Over de slang van het luchtfilter heb ik een stukje schuimrubber bevestigd omdat de slang tegen de motorkap-isolatie schuurt en deze beschadigt.

Ervaring met verkoop: Bedoelde verkoop vond plaats bij de voorganger van Auto van der Burgh en wel Europoort van de heer Akse. Toen in de eerste week na aankoop bleek dat het stabiliteitsstangetje op de voortrein stuk was werd dat schoorvoetend hersteld ondanks de garantie. Ook de complete uitlaat werd in diezelfde tijd niet vervangen toen die slecht bleek te zijn. Dat viel niet onder de garantie volgens Akse!

Uitvoering1.6 Trend 5 Drs
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit6 jaar
KM-stand83.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »