29 augustus 2012
Ford B-Max

Ford B-Max

Euro NCAP-score van 5 sterren voor Ford B-MAX

Autozine
29 augustus 2012 | De Ford B-MAX heeft de maximale score op het gebied van veiligheid van vijf sterren behaald bij tests van Euro NCAP, de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven. De compacte Multi-Activity Vehicle B-MAX behaalde een score voor totale bescherming van 83 procent, nadat het model een score van 93 procent voor de bescherming van volwassenen en 84 procent voor de bescherming van kinderen wist te behalen.

Op zoek naar een Ford B-Max?
bynco heeft er 15 vanaf € 9.950,-

Ford B-Max

Ford heeft de B-MAX tijdens de ontwikkelingsfase onderworpen aan meer dan 5000 computer-gesimuleerde botsproeven, niet minder dan 40 daadwerkelijke botsproeven en nog eens 100 tests waarbij de auto op een slede werd gemonteerd en tegen een muur werd gereden.

Ford B-Max

De carrosserie van de B-MAX bestaat voor meer dan 58 procent uit staal met hoge en zeer hoge sterkte, dat wordt gebruikt voor steunen, de zogenaamde 'crash-catchers'; deze vergrendelen het ingenieuze Ford Easy Access Door System op zijn plaats bij een zijdelingse botsing.

De B-MAX is uitgerust met zeven airbags en de voorzijde is zorgvuldig ontworpen om optimale bescherming te bieden aan voetgangers. Het model is tevens als eerste auto binnen dit segment leverbaar met het Active City Stop-systeem van Ford, dat automobilisten helpt botsingen bij lage snelheden te voorkomen met stilstaand of langzamer rijdend verkeer vóór hen.

De B-MAX beschikt over het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford, SYNC, en Emergency Assistance, waarmee inzittenden hulpdiensten kunnen inschakelen bij een ongeval.

Ford B-Max

Euro NCAP is in 1997 opgericht en wordt ondersteund door overheden, de autobranche, consumentenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen uit verschillende Europese landen. Dit maakt deze organisatie in Europa tot de grootste en meest gerespecteerde autoriteit op het gebied van botsproeven.

AutoCoach
Ford B-Max nu ook als StyleFord B-Max nu ook als Style
6 juni 2013
OpMaat Award voor Ford B-MAXOpMaat Award voor Ford B-MAX
1 februari 2013
Ford introduceert First Edition B-MAXFord introduceert First Edition B-MAX
7 juni 2012
Ford maakt prijzen B-Max bekendFord maakt prijzen B-Max bekend
1 juni 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum