15 december 2015
Fiat Tipo

Fiat Tipo

Nieuwe Fiat Tipo wint Autobest 2016 award

Autozine
15 december 2015 | De nieuwe Fiat Tipo heeft de Autobest Award 2016 gewonnen. Een onafhankelijke internationale jury van 26 autojournalisten uit 26 verschillende landen (vertegenwoordigt 91% van Europa) heeft de Fiat Tipo 1.492 punten toegekend op basis van dertien verschillende onderdelen, waaronder design, comfort, onderhoud, rijeigenschappen, prijs, servicenetwerk, onderdelendistributie, veelzijdigheid en restwaarde.

Op zoek naar een Fiat Tipo?
bynco heeft er 4 vanaf € 12.840,-

Fiat Tipo

De Fiat Tipo wist de andere vier finalisten te verslaan: nieuwe Opel Astra, nieuwe Hyundai Tucson, Honda CRV en Mazda CX-3. De Fiat Tipo is volgens de jury een uitstekend product met alle ingrediënten die benodigd zijn om de gemiddelde Europese consument tevreden te stellen op gebied van design, motoren, comfort, veelzijdigheid en prijs/kwaliteitverhouding.

Fiat Tipo

De Fiat Tipo sedan combineert een grote bagageruimte (520 liter) met compacte buitenmaten: 4,54 meter lang, 1,79 meter breed en 1,49 meter hoog. De wielbasis van 2,64 meter benadrukt het comfort binnenin.

Het onderstel van de nieuwe Fiat Tipo maakt gebruik van onafhankelijke McPherson-voorwielophanging en semi-onafhankelijke achterwielophanging. Deze constructie is geoptimaliseerd om gewicht te besparen, wat meehelpt het brandstofverbruik te beperken.

Optioneel is de Tipo te voorzien van het Uconnect-systeem met een 5 inch kleurentouchscreen, Bluetooth, audiostreaming, tekstlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bedieningsknoppen op het stuur. Desgewenst is dit systeem uit te breiden met een parkeercamera en het nieuwe TomTom 3D Touch-navigatiesysteem.

Tipo is een bekende typenaam. De laatste Fiat die deze naam droeg, was het model waarvan tussen 1988 en 1995 bijna twee miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat model werd ook bekroond met de titel ‘Auto van het Jaar 1989', mede dankzij zijn uitgebreide gebruiksmogelijkheden en de riante interieurruimte bij compacte buitenafmetingen.

De nieuwe Fiat Tipo maakt zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten. De eerste van de reeks is de sedan die in maart bij de Nederlandse Fiat dealer staat. Vervolgens sluiten de hatchback (begin zomer) en de stationvariant (na de zomer) aan met een rijkere keuze aan motoren.

 

AutoCoach
Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021
26 oktober 2020
Fiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoeringFiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoering
11 oktober 2019
Fiat Tipo bestaat 30 jaarFiat Tipo bestaat 30 jaar
26 januari 2018
Fiat Tipo nu als S-DesignFiat Tipo nu als S-Design
1 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum