1 maart 2016
Fiat Tipo

Fiat Tipo

Fiat Tipo ook als hatchback

Autozine
1 maart 2016 | Fiat presenteert tijdens de autosalon van Genève de volledig nieuwe Tipo-familie. De vierdeurs Tipo sedan krijgt dit jaar gezelschap van de nieuwe vijfdeurs hatchback en stationwagon. De nieuwe Tipo sedan staat in maart bij de Nederlandse Fiat dealer vanaf 19.495 euro. De hatchback en stationwagon uitvoeringen volgen later.
AutoCoach

De Tipo debuteert in Genève als vijfdeurs hatchback en stationwagon. De Tipo hatchback is 437 cm lang, 179 cm breed en 150 cm hoog. De stationwagon is 457 cm lang, 151 cm hoog en even breed als de andere varianten. De extra hoogte komt door de dakdragers. De inhoud van de bagageruimte onder de hoedenplank bedraagt 440 liter voor de hatchback en 550 liter voor de stationwagon-variant. Laatstgenoemde is voorzien van een flexibel in te delen bagageruimte.

Fiat Tipo

De Tipo is optioneel te voorzien van een Uconnect 7 inch HD LIVE met een 7-inch kleurentouchscreen, Bluetooth, audiostreaming, tekstlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bedieningsknoppen op het stuur. Desgewenst is dit systeem uit te breiden met een parkeercamera en het nieuwe TomTom 3D Touch-navigatiesysteem.

Gebruikers van Uconnect LIVE die de gratis bijbehorende app van de Apple App Store of van Google Play downloaden op hun smartphone, kunnen ten volle profiteren van alle functies, zoals muziek streamen met Deezer en TuneIn, nieuws van Reuters, navigatie via TomTom LIVE en de mogelijkheid in contact te blijven met vrienden via Facebook Check-in en Twitter. Gebruikers kunnen verbruik en emissies in de gaten houden met eco:Drive en de toestand van de auto met my:Car.

Fiat Tipo

Zeer binnenkort zijn Apple CarPlay en Android Auto ook beschikbaar via Uconnect 7" HD LIVE. Hiermee integreert de smartphone met de display en de bediening van de auto.

De basismotorisering is de 1.4 16v Fire. Deze benzinemotor levert (95 pk) bij 5.500 toeren en 125 Nm bij 4.250 toeren. Voor extra comfort is er de 1.6 E-TorQ-benzinemotor met 110 pk vermogen en 152 Nm koppel, gecombineerd met een zestrapsautomaat.

Fiat Tipo
IkWilVanMijnAutoAf

De 1.4 T-Jet levert een maximumvermogen van 120 pk dat beschikbaar is bij 5.000 toeren en het maximumkoppel van 206 Nm bij 2.500 toeren. Deze motor is er ook als Dual Fuel-versie, die op zowel benzine als LPG loopt. Dankzij de nieuwste techniek voldoet deze motor aan de emissienorm Euro 6, biedt hij een extra grote actieradius en dezelfde prestaties als de reguliere benzinemotor, maar tegen een lager verbruik en lagere kosten dankzij de lage prijs van LPG.

De LPG-installatie is geïntegreerd in het ontwerp van de 1,4-liter turbomotor. Er zijn ook specifieke materialen en componenten toegepast. Zo zijn de klepzetels en de inlaat- als uitlaatkleppen aangepast op het gebruik van LPG, zodat dezelfde duurzaamheid en prestaties als die van de benzinemotor gewaarborgd zijn. De LPG-installatie wordt in de fabriek gemonteerd en is gecertificeerd, zodat Fiat elke auto met volledige garantie levert.

Fiat Tipo

Alle modellen van de Tipo zijn leverbaar met de 1,6-liter turbodieselmotor, voorzien van de tweede generatie MultiJet-techniek. De motor levert 120 pk vermogen bij 4.000 toeren en een maximumkoppel van 320 Nm bij 1.500 toeren dankzij de variabele turbogeometrie. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, een zestrapautomaat met dubbele koppeling is optioneel. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 3,7 l/100 km met een bijbehorende CO2-emissie van 98 g/km.

De 1.3 MultiJet is de trots van de motoringenieurs van FCA. Het vermogen van 95 pk is beschikbaar bij 4.000 toeren en dankzij de turbo met variabele geometrie levert de motor al bij 1.500 toeren zijn maximumkoppel van 200 Nm.

Fiat Tipo

Fiat biedt de Tipo sedan vanaf € 19.495 als Pop aan. De standaarduitrusting omvat onder meer in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, handbediende airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale portiervergrendeling. Wie kiest voor de   Lounge, vanaf € 22.495, heeft standaard de beschikking over onder andere automatische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, cruise control, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, radiobediening op stuurwiel, Uconnect 5 inch navigatie (o.a. Bluetooth, DAB+ en Uconnect LIVE), lichtsensor en regensensor.

Op zoek naar een Fiat Tipo?
bynco heeft er 4 vanaf € 12.840,-

Fiat Tipo

Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021
26 oktober 2020
Fiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoeringFiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoering
11 oktober 2019
Fiat Tipo bestaat 30 jaarFiat Tipo bestaat 30 jaar
26 januari 2018
Fiat Tipo nu als S-DesignFiat Tipo nu als S-Design
1 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum