12 oktober 2015
Fiat Tipo

Fiat Tipo

Fiat Tipo keert terug

Autozine
12 oktober 2015 | Fiat maakt zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten die een bekende typenaam delen: TIPO. In de loop van volgend jaar komt de nieuwe Fiat TIPO beschikbaar in Nederland. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en stationvariant geïntroduceerd worden.

Op zoek naar een Fiat Tipo?
bynco heeft er 9 vanaf € 11.940,-

Fiat Tipo

De afgelopen Istanbul Motor Show was het publiekelijke startsignaal van het 'Fiat Ægea Project'. Daar werd in mei dit jaar de compacte sedan onthuld die nu de naam TIPO krijgt. Fiat keert met de TIPO terug in het C-segment: eerst als sedan, later als hatchback- en stationwagon.

Fiat Tipo

Het aanbod van krachtbronnen is overzichtelijk: twee Multijet II turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens lopen uiteen van 95 t/m 120 pk.

De Fiat TIPO is ontworpen door de eigen designafdeling van FCA Italy, terwijl hij ontwikkeld werd in samenwerking met Tofaş R&D. De nieuwe TIPO wordt geproduceerd in de Tofaş-fabriek. Eerder ontving de Turkse fabriek de Gouden onderscheiding in 'World Class Manufacturing'. De projectnaam Ægea is een hommage aan Turkije dat strategisch zo belangrijk is geweest voor FCA dankzij de samenwerking met Tofaş.

Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021
26 oktober 2020
Fiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoeringFiat Tipo tijdelijk in Street-uitvoering
11 oktober 2019
Fiat Tipo bestaat 30 jaarFiat Tipo bestaat 30 jaar
26 januari 2018
Fiat Tipo nu als S-DesignFiat Tipo nu als S-Design
1 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum