25 juli 2003
Fiat Barchetta

Fiat Barchetta

Opfrisbeurt voor Fiat Barchetta

Autozine
25 juli 2003 | Met de vernieuwde Barchetta houdt Fiat de traditie in ere. Het ontwerp van de open tweezitter is geinspireerd door roadsters uit het verleden, met zowel ronde als scherp gesneden vormen. Bij het vernieuwde model is de karakteristieke Barchetta bootjeslijn behouden gebleven. Dit vormt immers het hart van zijn design. Desondanks zijn de ontwerpers erin geslaagd om tamelijk ingrijpende stylingaanpassingen aan te brengen.
Nieuwe vloermatten voor de Barchetta?
Dat kan! Vanaf € 33,-
Just Carpets.nl

Het zijn de uiterlijke elementen, zoals de nieuwe grille en koplampunits die de Barchetta zijn unieke, nieuwe karakter geven. De voor- en achterbumpers zijn vernieuwd, mistlampen voor zijn nu standaard op alle uitvoeringen en om zijn dynamiek te benadrukken, heeft de Barchetta voortaan een grotere uitlaatmond. Ook de nieuwe 16 inch lichtmetalen wielen dragen bij aan het herziene uiterlijk. Ook werden een nieuw stuurwiel, dashboard, dorpels, roll-bar, windstopper en stoel- en deurbekleding gemonteerd. Sportstoelen, met leder bekleed stuurwiel/pookknop, elektrische raam- en spiegelbediening, centrale portiervergrendeling met afstandbediening en een elektrische antenne zijn voortaan standaard.

Fiat Barchetta

Gebleven is de motor: het betreft hier een 130 pk sterke 1.8 16V viercilinder met variabele kleptiming. De krachtbron stelt de 1.048 kg wegende Barchetta in staat een topsnelheid van 200 kilometer per uur te bereiken en de sprint naar de 100 kilometer per uur in 8,9 tellen af te werken. Ten behoeve van de veiligheid is elke Barchetta o.a. voorzien van frontairbags, ABS en een derde remlicht.

Fiat Auto Nederland biedt de nieuwe Barchetta aan in een drietal uitrustingsniveau's, te weten Dynamic, Emotion en Comfort. Als vanafprijs geldt € 26.495,-. De vernieuwde Fiat Barchetta staat vanaf heden bij de Fiat-dealer.

 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum