21 januari 2011

Ferrari FF

Ferrari onthult de FF

21 januari 2011 - Ferrari.com, de officiƫle website van het merk met het Steigerende Paard, heeft de eerste foto's onthuld van de nieuwe FF, de krachtigste en meest veelzijdige vierzitter van het merk ooit en tevens de allereerste vierwielaangedreven auto van Ferrari.

FF is een afkorting voor Ferrari Four (vier zitplaatsen en vierwielaandrijving). De nieuwe auto vormt een belangrijke breuk met het verleden en betekent niet zozeer een evolutie, maar een echte revolutie. De FF kan personen en hun bagage vervoeren (450 liter, uit te breiden tot 800 liter).

Ferrari FF

De FF is voorzien van het allereerste vierwielaandrijfsysteem van de onderneming. Ferrari's exclusieve, gepatenteerde 4RM (vierwielaandrijving) weegt 50 procent minder dan een conventioneel vierwielaandrijfsysteem, waardoor een gunstige gewichtsverdeling behouden blijft (53 procent op de achteras). De vierwielaandrijftechnologie is compleet geïntegreerd met de elektronische dynamicacontrolesystemen van de auto en belooft recordprestaties op alle soorten ondergrond en onder alle condities dankzij een continue en intelligente, voorspellende koppelverdeling naar alle vier de wielen.

De FF is daarnaast uitgerust met het nieuwste magnetorologische dempingsysteem (SCM3) en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van koolstofceramische remmen van Brembo.

Ferrari FF

De uitzonderlijke prestaties zijn te danken aan de nieuwe direct ingespoten 6.262 cc motor die goed is voor 660 pk bij 8.000 tpm. Samen met zijn transaxle F1 versnellingsbak met dubbele koppeling betekent dat een acceleratie van 0-100 km/u in 3,7 sec.

Voor de FF is een uitgebreide selectie personalisatieopties en -accessoires ontwikkeld. Daartoe behoren onder andere zes modelspecifieke exterieurkleuren en weelderige interieurbekledingmogelijkheden met speciaal geselecteerde en behandelde leersoorten.

Ferrari FF

De FF, die zijn officiële debuut beleeft tijdens de aanstaande Autosalon van Genève, wordt vandaag gepresenteerd aan de hand van de eerste drie foto's die afkomstig zijn van een speciale fotosessie door Giovanni Gastel.

IkWilVanMijnAutoAf
AutoCoach