20 oktober 2004
 

Ferrari Enzo

Bridgestone krijgt plaats in Ferrari-museum

Autozine
20 oktober 2004 | Bridgestone heeft als exposant een plaats gekregen in het Ferrari Museum, dat in het Italiaanse Maranello te bezichtigen is. Bridgestone vormt een vaste waarde voor Ferrari als ontwikkelingspartner en leverancier van banden voor de exclusieve sportwagens en Formule 1 autos van het merk met het steigerende raspaard op de neus. Sinds eind augustus maakt de Bridgestone expositie deel uit van het Ferrari Museum.

Ferrari voorziet de Ferrari Enzo, de opvolger van de F50, exclusief van Bridgestone Potenza RE050 Scuderia banden. Die banden maken, geflankeerd door een Enzo, ook deel uit van de tentoonstelling van Bridgestone in het Ferrari Museum in Maranello. Een van de Bridgestone Potenza banden die Michael Schumacher precies een jaar geleden gebruikte tijdens de Formule 1 Grand Prix van Japan in 2003 is tevens in het museum te bezichtigen. Dit jaar sleepte zowel Ferrari als Schumacher respectievelijk het Formule 1 constructeurs- en rijderkampioenschap in de wacht, mede dankzij Bridgestone Potenza banden.

Ferrari Enzo

Het Ferrari Museum in Maranello opende in 1990 haar deuren voor het publiek en valt sinds 1995 officieel onder de activiteiten van Ferrari. In het museum zijn ondermeer klassieke Ferrari's, huidige modellen en natuurlijk diverse Formule 1 racewagens te bewonderen. Bovendien kunnen bezoekers rekenen op een uitgebreide reeks fotos, films, technische tekeningen, autosporttrofeeen en andere memorabilia van Ferrari's bijdrage aan de kunst en technologie van automobielen. Jaarlijks bezoeken zo'n 200.000 mensen het museum. De expositie van Bridgestone zal in ieder geval tot en met augustus 2007 in het Ferrari Museum in Maranello te zien zijn.

 

Info

Techniek

Prijs

Forum