28 juli 2015
 

Ferrari 488 Spider

Ferrari introduceert 488 Spider

Autozine
28 juli 2015 | Ferrari lanceert de 488 Spider, het krachtigste V8 middenmotor model met neerklapbaar hard dak. De 488 Spider krijgt naast zeer geavanceerde technologie vanzelfsprekend ook een scherp gesneden design mee. De Ferrari 488 Spider viert zijn publieksdebuut in september tijdens de internationale IAA autotentoonstelling in Frankfurt.
 

Onder de motorkap ligt de 3.902 V8 met turbo, zoals die enkele maanden geleden in de 488 GTB zijn primeur vierde. De prestaties: 670 pk bij 8.000 toeren en een trekkracht van 760 Nm bij 3.000 toeren. Dat staat borg voor een fenomenaal snelle acceleratie: in drie seconden naar 100 kilometer per uur. Binnen 8,7 seconden doorbreekt hij de grens van 200 kilometer per uur en de topsnelheid bedraagt meer dan 325 kilometer per uur.

Ferrari 488

De krachtbron levert niet alleen 100 pk meer dan zijn 'vrij aanzuigende' voorganger, maar verbruikt door zijn betere efficiency ook minder brandstof en stoot zodoende minder CO2 uit.

De rijeigenschappen profiteren nadrukkelijk mee van die prestaties. De turbotechniek geeft de Ferrari 488 Spider namelijk ook veel souplesse. De prestaties zijn over het gehele toerengebied verbeterd.

Ferrari 488

Dit is aerodynamisch gesproken de meest efficiënt werkend Ferrari Spider die ooit is gebouwd. Doorgaans tegenstrijdige wensen als lage weerstand en op snelheid veel druk op de wielen zijn toch goed met elkaar verenigd. Dat werd mogelijk door een aantal innovatieve oplossingen toe te passen, zoals een 'geblazen' spoiler (geleide luchtstroming in speciale kanalen) en aerodynamische onderkant met vortex generators. Bekend uit de luchtvaart: kleine flapjes stabiliseren op een soort omgekeerde vleugelvorm de luchtstroming.

Een elektrisch in drie standen verstelbare glazen windstopper achter de stoelen biedt bij open rijden de mogelijkheid om het windcomfort in het interieur op individuele afmetingen van de rijder af te stemmen. Of de eigen smaak. Bijzonder detail is dat het omlaag zetten van de windstopper ook bij gesloten dak mogelijk is, zodat ook dan alles van de motorische "soundtrack" te horen is.

Ferrari 488
Autozine app

De geheel om de neerklapbare hard-top heen ontworpen structuur van de Ferrari 488 Spider wordt (afgestemd op de specifieke toepassing in de auto) uit 11 verschillende soorten aluminium opgebouwd. In combinatie met ander hoogwaardige materialen als magnesium. Daardoor biedt hij dezelfde stijfheid als de coupé. Een verbetering van 23 procent in vergelijking met de voorganger.

Dde RHT (Retractable Hard Top) is aanmerkelijk lichter (25 kilogram) en biedt in gesloten toestand meer comfort dan de klassieke canvas soft-top. De neergeklapte RHT wordt in twee elkaar overlappende lagen zeer compact boven de motor opgeborgen. Het openen of sluiten duurt 14 seconden.

Ferrari 488