Feedback
DS 5

Bijtelling leaseauto

DS 5

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De DS5 is het topmodel van het nieuwe Franse merk DS. De DS5 overtuigt als topmodel met eigenzinnige vormgeving en luxueuze aankleding. De rijeigenschappen zijn goed, maar het imago staat centraal.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 40.250,-
 CO2-uitstoot: 135 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 8.855,-

 
Bijtelling "DS 5 165 THP EAT6"
 
Bijtelling per jaar€ 3.617,-
Bijtelling per maand€ 301,-
 
Skoda OctaviaSkoda Octavia
"1.0 TSI Active"
Toyota PriusToyota Prius
"1.8 Hybrid Aspiration"
Mazda 6 SportbreakMazda 6 Sportbreak
"SkyActiv-G 145 S"
Audi A5 SportbackAudi A5 Sportback
"1.4 TFSI"