9 januari 2007
 

Dodge Viper (2007 - 2010)

Dodge Viper nog giftiger voor modeljaar 2008

Autozine
9 januari 2007 | De Dodge Viper SRT10 wordt nog giftiger. Op de NAIAS in Detroit debuteert het 2008 model met een vermogen van 600 pk, een toename van 90 pk ten opzichte van de huidige uitvoering. Verder kenmerkt het nieuwe model zich door enkele functionele exterieurwijzigingen, maar uiteraard behoudt de Viper zijn karakter.
AutoCoach

Samen met specialisten van onder meer McLaren hebben de ingenieurs van SRT (Street and Racing Technology) een klassiek doch beproefd recept voor vermogenstoename uitgewerkt. De ingredienten die ze daarbij gebruikten waren een grotere motorinhoud (8,4 liter in plaats van 8,3) voor de aluminium V10, een betere ademhaling en hogere toerentallen. De extra cilinderinhoud komt op het conto van een 1 millimeter grotere boring. De ademhaling is verbeterd door nieuwe cilinderkoppen met grotere kleppen en variabele kleptiming (VVT), maar ook door een geoptimaliseerd inlaatspruitstuk en een verbeterde airbox met een lage-weerstands luchtfilter.

Dodge Viper (2007 - 2010)

Dankzij een verbeterde koeling, een oliepomp met een grotere capaciteit en diverse andere detailwijzigingen is de V10 nu tot hogere toerentallen in staat. Al met al is de uitkomst van alle wijzigingen en verbeteringen samen te vatten in één getal: 600 pk (bij 6.100 tpm). Overigens is er niet alleen gewerkt aan het topvermogen, maar ook aan de milieuaspecten van de V10: de nieuwe Viper SRT10 voldoet aan de LEV 2-eisen (Low Emission Vehicle) van Californië.

De nieuwe Viper heeft een betere wegligging doordat op de achteras een nieuw Visco-lok slipdifferentieel is gemonteerd. De extra tractie die dat oplevert, wordt efficient naar het asfalt vertaald door de 345/30 ZR 19 banden. Voor bedraagt de bandenmaat 275/35 ZR18. Om van 100 km/h tot stilstand af te remmen, heeft de Viper slechts 30 meter nodig.

Dodge Viper (2007 - 2010)

Net als voorheen is de Viper leverbaar als coupe en als Roadster. De nieuwe modellen zijn herkenbaar aan een grotere centrale luchtinlaat op de motorkap, die nu ook is voorzien van een groot aantal louvres om hete lucht makkelijk te laten ontsnappen. De nieuwe motorkap zorgt dus niet alleen voor een indrukwekkender uiterlijk, maar vooral ook voor optimale warmtehuishouding. Voor de nieuwe Viper zijn diverse nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar, maar uiteraard is hij ook weer leverbaar met de fameuze dubbele striping.

Net als voorheen wordt de Dodge Viper met de hand gebouwd in de Conner Avenue Assembly Plant in Detroit. De nieuwe modellen zijn vanaf de zomer van 2007 leverbaar in de Verenigde Staten. Wanneer de levering in ons land start, is op dit moment nog niet bekend.

Dodge Viper (2007 - 2010)
XLLease
Dodge Viper is lichter en snellerDodge Viper is lichter en sneller
11 oktober 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum