25 augustus 2006
 

Dodge Nitro

Dodge Nitro in productie genomen

Autozine
25 augustus 2006 | Dodge is in Toledo (Ohio) begonnen met de productie van de Nitro, de eerste mid-size SUV van het merk. De Nitro is na de Caliber het tweede model dat in het kader van het Europese productoffensief van Dodge ook in Nederland op de markt komt.
 

De Nitro is in alles een echte Dodge. Om te beginnen oogt hij door zijn hoekige vormen op zijn zachtst gezegd uitermate assertief en dat maakt hem temidden van de concurrentie zeer herkenbaar. Toch is de Nitro geen auto waarbij functie onder de vorm lijdt. De stoere vormgeving is mede verantwoordelijk voor een riant ruimteaanbod voor zowel passagiers als bagage. Daarbij is het interieur heel praktisch ingericht met een in twee delen neerklapbare achterbank en een voorstoel waarvan de leuning plat te leggen is waardoor ook lange voorwerpen probleemloos vervoerd kunnen worden. Uniek voor de Nitro is Load n Go. Dit is een robuuste, verschuifbare laadvloer, die zelfs uitgeschoven ruim 180 kilo kan (ver)dragen.

Dodge Nitro

De Nitro zelf is flexibel, maar dat geldt zeker ook voor zijn productiemethode. Dankzij de Flexible Manufacturing Strategy (FMS) kan de Chrysler Group sneller en efficienter auto's bouwen. Kernpunt daarbij zijn productielijnen waarop verschillende auto's gebouwd kunnen worden en waarbij de tijd om tussen modellen te wisselen minimaal is. Mede hierdoor is het bovendien mogelijk en economisch verantwoord om bepaalde (niche)modellen te produceren. In Toledo worden op deze manier ook de Jeep Cherokee en de nieuwe Jeep Wrangler en Wrangler Unlimited gemaakt.

De Nitro komt in 2007 op de markt. Specificaties en prijzen zijn nog niet bekend.