6 september 2005
 

Daihatsu

Twee studiemodellen bij Daihatsu op IAA

Autozine
6 september 2005 | Daihatsu zal op de IAA enkele concept cars presenteren, waaronder een compacte SUV onder de naam D-Compact 4x4 en de hybride sportwagen HVS.
 

De D-Compact 4x4 is de vertaling van Daihatsu van een moderne, compacte SUV, die door prestaties, dynamiek en styling zou moeten overtuigen. Het is volgens de makers een "elegant ontwerp, waarin de beste eigenschappen van een SUV verbonden worden met praktische rijeigenschappen in het stadsverkeer". De auto is voorzien van een nieuw ontwikkelde 1.5 liter motor.

Daihatsu

De HVS combineert sportief rijden met milieubewust rijden. Door de ride sportwacombinatie van een 1.5 liter verbrandingsmotor met ee elektrisch aangedreven 4WD hybridesysteem, weet Daihatsu de mogelijkheden van de hybridetechnologie te benutten. De prestaties doen denken aan een sportwagen met 2.0 litermotor. Deze hybride sportwagen is echter zuiniger dan een auto die is voorzien van een conventionele 1.0 litermotor. De prestaties van de elektromotor worden via een elektromagnetische koppeling afzonderlijk op de achterwielen overgebracht.

Daihatsu