14 februari 2006
 

Daihatsu

Daihatsu onthult nieuwe Terios, Trevis en Sirion2 4wd in Geneve

Autozine
14 februari 2006 | Daihatsu heeft bekendgemaakt dat de Terios, de geheel vernieuwde compacte SUV van Daihatsu, op de 76e Autosalon van Geneve onthuld zal worden. Bovendien zal de Trevis (Gino) zijn Europese premiere beleven en wordt er een 4WD-versie van de Sirion 2 geintroduceerd.
 

Nadat er van het model in meer dan 110 landen ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht, heeft de Terios een ware metamorfose ondergaan. Ten opzichte van het vorige model is de auto 20 centimeter langer en 15 centimeter breder geworden. Door de nieuw ontwikkelde en krachtige 1.5 liter benzinemotor belooft de auto zowel in het stadsverkeer als op de snelweg veel rijcomfort. De permanente vierwielaandrijving, waarbij het differentieel mechanisch centraal gesperd kan worden, maakt de auto ook geschikt voor het rijden door ruw terrein.

Daihatsu

De Daihatsu Gino heeft een naamswijziging ondergaan. Daihatsu Motor Co., Ltd. heeft bekendgemaakt dat de Gino in Europa Trevis gaat heten. De Trevis, een nieuw model in het A-segment, beleeft zijn Europese premiere in Geneve.

Om het uitvoeringengamma van de Sirion 2 verder uit te breiden, introduceert Daihatsu in Geneve een 4WD-versie. De Sirion 2 met vierwielaandrijving combineert de veelzijdigheid van het model met veilige rijeigenschappen bij verschillende wegomstandigheden.

Daihatsu