Feedback
Citroen DS5

Bijtelling leaseauto

Citroen DS5

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De DS5 onderscheidt zich niet alleen met bijzondere lijnen, maar ook met een bijna kunstige afwerking. De rijeigenschappen zijn het sterkste punt van de DS5. De besturing en wegligging zijn uitstekend

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 34.550,-
 CO2-uitstoot: 165 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 7.601,-

 
Bijtelling "Citroen DS5 1.6 THP 155 Chic automaat"
 
Bijtelling per jaar€ 3.105,-
Bijtelling per maand€ 259,-
 
Skoda OctaviaSkoda Octavia
"1.0 TSI Active"
Toyota PriusToyota Prius
"1.8 Hybrid Aspiration"
Mazda 6 SportbreakMazda 6 Sportbreak
"SkyActiv-G 145 S"
DS 5DS 5
"165 THP EAT6"
Audi A5 SportbackAudi A5 Sportback
"1.4 TFSI"