30 september 2011
Citroen C4 Aircross
Nieuws

Citroen C4 Aircross

Citroen onthult C4 Aircross

30 september 2011 - Citroën onthult de C4 Aircross, een compacte SUV. Afhankelijk van de motorisering heeft men de keuze tussen twee of vierwiel aandrijving. De CO2 uitstootwaardes zullen tot de laagste in het segment behoren. De Citroën C4 Aircross wordt vanaf het voorjaar van 2012 leverbaar in Nederland.
Vandebron

Bij de Citroën C4 Aircross wordt het karakteristieke design van Citroën toegepast op een auto die geschikt is voor alle wegdekken. Voorbeelden daarvan zijn de neus met horizontale lijnen en aerodynamische luchtinlaten die de compacte buitenmaten accentueren. De vormen van de motorkap die zichtbaar zijn voor de voorpassagiers, de vergrote wielkasten en de korte overhangen bekrachtigen de indruk van robuustheid. Dankzij de LED-lampen die vertikaal zijn geïntegreerd in de luchtinlaten is de Citroën C4 Aircross direkt herkenbaar.

Citroen C4 Aircross

De toegepaste technologie maakt het mogelijk permanent met vier aangedreven wielen te rijden en zodoende de optimale verdeling van koppel over zowel de voor- als de achterwielen te krijgen. Met behulp van een schakelaar achter de versnellingspook kan de bestuurder naar wens kiezen uit drie standen: aandrijving van alleen de voorwielen (2WD) om brandstof te besparen, aandrijving van alle vier wielen (4WD) waarbij het koppel automatisch wordt verdeeld tussen voor- en achterwielen of de 'Lock'-stand waarbij extra koppel naar de achterwielen gaat tijdens zware omstandigheden.

Om tegemoet te komen aan de wensen van diverse bestuurders kan deze motor worden geleverd met twee- of vierwielaandrijving. Vanaf introductie worden ook een HDi 150 dieselvariant en een benzineversie leverbaar, de 1.6i met 115 pk die alleen met tweewielaandrijving en een handgeschakelde vijfversnellingsbak zal worden geleverd.

Een versie met tweeliter benzinemotor (2.0i met 150 pk) zal op de markten buiten Europa leverbaar worden met zowel twee- als vierwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of met Continu Variabele Transmissie (CVT).

Citroen C4 Aircross

De buitenmaten bedragen: lente 4,34 m, breedte 1,80 m en hoogte 1,63 m. De draaicirkel is 10,6 m. Met zijn hogere zitpositie biedt de Citroën C4 Aircross de bestuurder een riant uitzicht. Om ook inzittenden het uitzicht op zon en wolken niet te ontnemen is de C4 Aircross leverbaar van een groot panoramadak, waarbij de dakhemel is voorzien van LED-verlichting.

De C4 Aircross is uit te rusten met onder andere keyless entry & start, navigatiesysteem met touchscreen en achteruitrijdcamera, USB-aansluiting en Bluetooth-verbinding voor GSM en audio.

YourLease
Remschijf.nl