4 maart 2004
 

Citroen C4 (2004 - 2010)

Citroen toont C4 Sport prototype

Autozine
4 maart 2004 | De C4 Citroen Sport concept car beleeft zijn wereldpremiere tijdens de 74e Salon van Geneve. Dit model, dat de hernieuwde vitaliteit van Citroen onderstreept, is het resultaat van hechte samenwerking tussen de ontwerpers van Citroen en de mensen van Citroen Sport. De C4 Citroen Sport is een voorbode van hetgeen gaat komen.
AutoCoach

De ontwikkeling van de C4 Citroen Sport concept car werd niet gehinderd door allerlei reglementaire beperkingen, maar de studie geeft toch een duidelijke indruk van de plannen die Citroen heeft na de Xsara WRC. Een van de krachtigste kenmerken van de C4 Citroen Sport is de neus, vormgegeven rondom de chromen double chevrons die heel trots gezicht geven aan het merk Citroen. De sterk gebogen motorkap, voorzien van scherpe groeven, wekt de suggestie van ingehouden kracht. De scherp aangesneden koplampen maken deel uit van zowel de motorkap als de zijkanten van de auto.

Citroen C4 (2004 - 2010)

De persoonlijkheid van de auto komt voort uit zijn vorm, die de vloeiende lijnen van de dakpanelen en de achterlichten met elkaar combineert. Een blik van boven op de C4 Citroen Sport onderstreept zijn dynamische karakter en illustreert zijn innovatieve styling. Het helemaal tot de achterkant van de auto doorlopende dak, in combinatie met de vorm van de achterste zijruiten, geeft de auto een lenig profiel, dat enorme acceleratie belooft en de perceptie van vitaliteit vergoot. Tenslotte wekken de lengte van het dak en de recht afgesneden achterkant de indruk dat het passagiersgedeelte verder naar achteren is geplaatst, waardoor de C4 Citroen Sport een compacte, stabiele maar sportieve verschijning is. De erg korte overhang aan de achterzijde bevestigt deze indruk van dynamiek en energie.

Het interieur is bijzonder licht en ruimtelijk dankzij het gedeeltelijk transparante dak, dat vloeiend overgaat in de achterruit. De dakbogen geven de auto een brede taillelijn, waarmee een indruk van stabiliteit wordt gecreeerd. De zeer aerodynamische centrale spoiler is uitsluitend voor racedoeleinden aangebracht. Het interieur van de C4 Citroen Sport is een echt sportinterieur, ontworpen met de ervaring van Citroen Sport in het WRC, maar is dankzij een aantal geraffineerde details stijlvoller en comfortabeler.

Citroen C4 (2004 - 2010)
KwikFit
Verbruik Citroën C4 verlaagdVerbruik Citroën C4 verlaagd
16 februari 2010
Citroën introduceert C4 by LOEBCitroën introduceert C4 by LOEB
8 april 2009
Facelift voor Citroën C4Facelift voor Citroën C4
7 juli 2008
Citroën lanceert C4 SedanCitroën lanceert C4 Sedan
19 april 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum