16 juli 2004
 

Citroen C4 (2004 - 2010)

Citroen introduceert C4

Autozine
16 juli 2004 | Citroen introduceert op de komende Mondial de l'Automobile in Parijs zijn nieuwe middenklasser, de Citroen C4: een Berline en een Coupé, die -volgens Citroën- zowel qua uiterlijk als uitrustingsniveau bijzonder geavanceerd zijn.

De C4 Berline en C4 Coupe hebben beide een specifieke persoonlijkheid. De Berline valt op door zijn ronde vormen, de Coupe heeft scherper afgetekende lijnen. De silhouetten van beide auto's vertonen vloeiende lijnen die uitstekende aerodynamische eigenschappen verraden, één van de traditionele merkwaarden van Citroen. Ze bieden ook hetzelfde ruime interieur dat bijdraagt aan het comfort van de inzittenden.

Citroen C4 (2004 - 2010)

Het comfort in de C4 is voor een belangrijk deel te danken aan de aanwezigheid van vernieuwende uitrustingsdetails, die het rijden simpeler en plezieriger moeten maken. Zo heeft de auto een multifunctioneel stuurwiel, waarbij het wiel draait om een vaste kern waarop de belangrijkste bedieningsorganen binnen handbereik zijn aangebracht. Ook heeft de C4 een nieuw instrumentenpaneel dat de informatie op een doorschijnend display centraal in het dashboard weergeeft. Hierdoor wordt het contrast van dit scherm voortdurend geoptimaliseerd aan de verschillende lichtomstandigheden, zodat het altijd goed afleesbaar is.

De C4 beschikt ook over talrijke voorzieningen die bijdragen aan de actieve veiligheid. Het Lane Departure Warning System betekent een vooruitgang op het gebied van veiligheid. Dit systeem waarschuwt de bestuurder op autosnelwegen en hoofdwegen wanneer hij een doorgetrokken of onderbroken lijn passeert zonder de richtingaanwijzer te gebruiken. Ook dubbele, meedraaiende Xenon koplampen, die meestal zijn voorbehouden aan auto's in hogere segmenten, maken hun debuut op de C4. Bovendien heeft de C4 een snelheidsbegrenzer en een waarschuwingssysteem voor lage bandenspanning, twee extras die eveneens slechts zelden in dit segment worden aangeboden.

Bijna eenderde van alle nieuw verkochte autos in Europa is een middenklasser Berline. Vanzelfsprekend hebben zoveel consumenten zeer verschillende wensen. Dat heeft Citroen ertoe gebracht twee nieuwe modellen tegelijk te introduceren, beide met een eigen, uitgesproken uiterlijk. De C4 Berline is met zijn vloeiende lijnen en duidelijke contouren een typerend voorbeeld van de moderne, esthetische waarden van Citroen. Met zijn gladde, beschermende carrosserie staat de C4 Berline voor prestige en stijl. Door zijn elegante afmetingen en vloeiende lijnen heeft de C4 Coupe een dynamisch uiterlijk, dat een duidelijke belofte van vitalitieit inhoudt. De combinatie van een brede wielbasis en grote overhang aan de voorzijde met een korte overhang achter biedt de C4 Coupe een optimaal aerodynamisch profiel.

Citroen C4 (2004 - 2010)

Vanaf de introductie is de C4 leverbaar met veel verschillende motoren. Het zijn vijf benzinemotoren, van de 1.4i 16V tot de 2.0i 16V met vermogens tussen 90 en 180 pk, en drie HDi-dieselmotoren van de laatste generatie, die tussen 92 en 138 pk leveren. De meeste motoren voldoen reeds aan de Euro IV emissienormen. Bovendien breidt Citroen met de C4 zijn aanbod uit van auto's voorzien van een roetfilter. Deze technologie, die Citroen wereldwijd al op bijna 150.000 auto's heeft geleverd, vervolmaakt de voordelen van HDi-motoren op het gebied van milieubescherming.

Met de C4 komt Citroen opnieuw tegemoet aan zijn toezegging de consument innovatieve, aansprekende auto's te bieden. Door vanaf het begin een Berline en Coupe aan te bieden, gaat Citroen verder op de ingeslagen weg om meerdere modellen in een segment te voeren. In het segment van de compacte auto's heeft dit geleid tot drie elkaar aanvullende modellen (C3, C3 Pluriel, C2), elk met een duidelijke eigen stijl.

KwikFit
Verbruik Citroën C4 verlaagdVerbruik Citroën C4 verlaagd
16 februari 2010
Citroën introduceert C4 by LOEBCitroën introduceert C4 by LOEB
8 april 2009
Facelift voor Citroën C4Facelift voor Citroën C4
7 juli 2008
Citroën lanceert C4 SedanCitroën lanceert C4 Sedan
19 april 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum