19 maart 2018
Citroen C3

Forum Citroen C3

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 februari 2018

Ervaring met auto: Geen problemen met de auto. Je kunt er heerlijk relaxed en comfortabel (vering en geluid) mee rijden en je hebt altijd ruim voldoende vermogen, ook op de snelweg. De stoelen (Ambiance Hype Colorado) zitten fijn, ook als je lange afstanden rijdt.

UitvoeringPure Tech 110
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerAuto Versteeg Buurman

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 18 november 2017

Ervaring met auto: Ik heb nu inmiddels 4k met de C3 gereden en ben tot de conclusie gekomen dat dit niet zo een fijne auto is als ik had op gehoopt. De motor maakt wel erg veel lawaai. De auto zelf is wat zacht op alle fronten, ook de besturing is vaag.

UitvoeringPureTech 82 Shine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 3 oktober 2017

Ervaring met auto: Sinds kort C3 2017. Hebben meer eigenaren ervaring van af en toe inhouden van de motor? Moet een bekend probleem zijn in combinatie met airco. Heeft dan blijkbaar effe te weinig stroom.


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 juli 2017

Ervaring met auto: Ik ben sinds kort in het bezit van de Black Dotation uitvoering. Heel mooi met lichte bekleding en geheel zwart zonder airbumps. De aflevering ging perfect tot dat ik even wilde zien hoe de MirrorLink (Android) werkte, nou die doet het dus niet, wel met een iPhone maar ik heb een Samsung S7 Edge. Er wordt nog naar een oplossing gezocht, maar wel vreemd want in de beschrijving staat dat hij het gewoon moet doen.

Na een paar dagen kwam ik er achter dat in de Navi kaart nr 966... zat en inmiddels zijn we bij 990... Dus terug naar de dealer, dat waren ze vergeten bij de aflevering. Na 2 uur wachten een nieuwe kaart erin (dacht ik) mooi niet de oude kaart zit er nog in (kan ik zien bij onze rotonde dan rij ik in een weiland). Wat ze wel hebben gedaan is het versie nr uit het systeem gehaald zo dat je zelf niet kan controleren welke versie je hebt, dus ik weer terug en de dealer gaat kijken of er een nieuwere versie is en ik wil dan wel in het scherm kunnen zien of dat klopt.

De C3 doet wat hij belooft, hij rijdt heerlijk zit perfect en hij ziet er goed uit. Ben er erg blij mee, en wacht even af hoe de dealer de problemen gaat oplossen.

UitvoeringPureTech 82 Shine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Klerk43, datum: 15 november 2017

Antwoord: Ik heb nu inmiddels 4k met de C3 gereden en ben tot de conclusie gekomen dat dit niet zo een fijne auto is als ik had op gehoopt. De motor maakt wel erg veel lawaai. De auto zelf is wat zacht op alle fronten, ook de besturing is vaag.

Het is dus verstandig om de pijn te nemen en hem in te ruilen. Ik ben overgestapt naar een Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk 5D S/S Titanium NAVI/BT/ADAP CRUISE Hatchback. En ik moet zeggen (behalve het prijsverschil) dit is wel veel meer auto. Ik weet wel je moet geen appelen met peren gaan vergelijken, maar diep in mijn hart ben ik ook een Ford man.