10 november 2009
Citroen C-Zero
Nieuws

Citroen C-ZERO

Citroen introduceert C-ZERO

10 november 2009 - Met de Citroën C-ZERO breidt Citroën haar gamma uit met een 100% elektrische auto. Deze nieuwe stadsauto is speciaal ontworpen voor de stedelijke omgeving en is met zijn snelle oplaadmogelijkheden bedoeld voor dagelijks gebruik. De Citroën C-ZERO, die ontwikkeld is samen met Mitsubishi Motor Company, zal naast de Berlingo First Electrique, vanaf het laatste kwartaal van 2010 verkrijgbaar zijn.
Remschijf.nl

De Citroën C-ZERO is voorzien van een motor die permanent 47 kW levert of 64 pk tussen 3000 en 6000 rpm. Het vermogen wordt overgebracht naar de achterwielen en er is 180 Nm aan koppel beschikbaar vanaf 2000 rpm. De accu's zijn van de laatste generatie, 330 volt Lithium-ion, die in het midden van de auto zijn geplaatst. Deze Lithium-ion accu bestaat uit 88 cellen van 50-Ah.

Citroen C-Zero

Het opladen van de accu van de Citroën C-ZERO is eenvoudig: men sluit de stekker aan op een stopcontact van 220 volt en de auto is in 6 uur volledig opgeladen. Het is ook mogelijk om 80% van de accu op te laden in slechts 30 minuten door de auto aan te sluiten op een extern station met een hoger voltage. De C-ZERO start als elke auto gewoon met een sleutel, waarna een geluidssignaal aangeeft dat de motor actief is. De auto rijdt als normale auto die is voorzien van een automatische versnellingsbak.

De Citroën C-ZERO is voor verschillende bedrijven inzetbaar: overheid, grote fleetowners, maar ook bij particulieren die op zoek zijn naar een zeer milieuvriendelijk alternatief. Door een wielbasis van 2,55 meter belooft de C-ZERO 4 volwaardige plaatsen en een kofferinhoud van 166 liter. Naast het lage geluidsniveau biedt deze auto tevens comfort en veiligheid zoals: stuurbekrachtiging, ABS, ASR, ESP, electrische ramen, 6 airbags, noodhulp en airconditioning.

Wittebrug
Remschijf.nl