8 januari 2007
Chrysler Grand Voyager

Chrysler Voyager

Nieuwe Chrysler Voyager debuteert in Detroit

Autozine
8 januari 2007 | Op de North American International Auto Show (NAIAS) debuteren de nieuwe Chrysler (Grand) Voyager en zustermodel Dodge (Grand) Caravan. De vijfde generatie Voyager is ruimer dan zijn voorganger, maar belangrijker is dat die ruimte in meer opzichten extra inhoud krijgt. Zo is de nieuwe Voyager leverbaar met keus uit twee wielbases en drie zitsystemen.

Met zijn grote grille en de opvallend vormgegeven koplampen, onderstreept de nieuwe Voyager de familieband met bijvoorbeeld de 300C. Aan de achterzijde vallen de in de stijl van de 300C uitgevoerde lichtunits op. Uiteraard heeft ook deze nieuwe Voyager zowel links als rechts een schuifdeur.

Chrysler Grand Voyager

Chrysler heeft de nieuwe Voyager ontworpen om de inzittenden ook onderweg een thuisgevoel te geven. Het nieuwe Swivel'n'Go stoelsysteem voor de versie met lange wielbasis levert daar een bijdrage aan. Dit bestaat uit 180 graden draaibare stoelen op de tweede zitrij en een tafel, die (na gebruik) in de wagenvloer kan worden opgeborgen. Door de stoelen te draaien en de tafel op te zetten, is het mogelijk om onderweg "face to face" aan tafel te gaan voor een broodje, een spelletje of een vergadering. Swivel'n'Go is uit te breiden met geïntegreerde kinderzitjes voor de stoelen op de tweede rij en een elektrisch (in delen) neerklapbare derde zitrij. Daarbij is ook de nieuwe Voyager leverbaar met Stow'n'Go, waarmee het meubilair in de wagenvloer weggeklapt kan worden.

De nieuwe Voyager beschikt over meer opbergruimte dan ooit. In het nieuwe model zijn bijvoorbeeld 13 bekerhouders te vinden (sommige daarvan uitneembaar en afwasmachinebestendig) en daarnaast twee handschoenenkastjes, een parapluhouder en tassen in de leuningen van de stoelen. Ook heeft de Voyager een ruime console tussen de voorstoelen. Deze kan over een rail naar de achterpassagiers worden verschoven. En voor wie het liever hogerop zoekt: in de overhead-console in het dak bevinden zich vier opbergruimtes. Ook zijn op diverse plaatsen 12-voltsaansluitingen een aansluitpunten voor hoofdtelefoons aangebracht.

Chrysler Grand Voyager

In Amerika is de nieuwe Voyager leverbaar met een nieuwe aluminium 4.0 V6, die een vermogen van 240 pk levert. Deze motor is evenals de 3.8 V6 (198 pk) standaard gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat. In Amerika is de nieuwe Voyager ook leverbaar als Flex Fuel Vehicle. De 170 pk sterke 3,3-liter V6 van deze extra milieuvriendelijke uitvoering is geschikt voor het gebruik van benzine en ethanol of elke combinatie van beide. Voor de Europese markt is een ook een dieselmotor in ontwikkeling.

De levering van de nieuwe modellen in Amerika begint in het najaar van 2007. Nadere informatie over samenstelling van het programma, de technische specificaties en de prijsstelling volgt in een later stadium en dat geldt ook voor de beschikbaarheid in Europa.

Chrysler Grand Voyager
Vandebron
Chrysler Grand Voyager wordt LanciaChrysler Grand Voyager wordt Lancia
14 februari 2011
Chrysler Voyager begin april bij dealerChrysler Voyager begin april bij dealer
19 maart 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum