11 april 2007
 

Cadillac STS

Cadillac breidt STS programma uit

Autozine
11 april 2007 | Cadillac breidt de STS modellijn uit met twee nieuwe uitvoeringen. Het vlaggenschip van het Cadillac programma wordt als STS-V leverbaar met een 350 kW (476 pk) compressormotor. Naast deze krachtige achterwielaandrijver wordt vierwielaandrijving beschikbaar voor de STS uitvoeringen die zijn uitgerust met de 239 kW (325 pk) V8-motor.

De Cadillac STS 4.6 V8 Sport Luxury heeft voortaan standaard een zestraps automatische transmissie. Bovendien is voor deze versie met Northstar-motor optioneel vierwielaandrijving leverbaar. Het permanente all wheel-drive systeem heeft een aandrijfkoppelverdeling van 40:60 voor/achter. De vierwielaandrijving werkt integraal samen met de standaard tractiecontrole, het ABS en het vierkanaals StabiliTrak stabiliteitssysteem. De prijs van de STS V8 AWD bedraagt Euro 89.450.

Cadillac STS

StabiliTrak, dat standaard is op zowel de achter- als vierwielaangedreven STS uitvoeringen, helpt als elektronisch onderstelregelsysteem de auto stabiel te houden onder moeilijke rij-omstandigheden, door gerichte remingrepen aan alle vier wielen afzonderlijk. Het geintegreerde systeem is verbonden aan de Magnetic Ride Control, dat de keuze mogelijk maakt tussen een sportieve en comfortabele onderstelafstemming. Magnetic Ride Control is standaard op alle V8-uitvoeringen.

De STS-V is een toevoeging aan de V-Series van Cadillac, modellen die extra prestaties leveren met behoud van het karakter van het merk. De STS-V wordt an de achterwielen aangedreven door een 4,4-liter versie van de Northstar-krachtbron, die is uitgerust met een compressor met interkoeler. Deze V8 met de toevoeging SC, voor supercharged, produceert 350 kW (476 pk) bij 6400 toeren per minuut, met een maximum toerental van 6700 min-1.

Met het oog op de krachtige prestaties van de STS-V heeft Cadillac het remsysteem en het onderstel speciaal ontwikkeld: grotere remschijven, -klauwen en -blokken ondersteunen de motorkracht, evenals bredere banden (P255/45R18 voor; P275/40R19 achter), dikkere stabilisatoren en straffere veer-/demper-units, alsook een directere respons van de stuurinrichting.

Cadillac STS

De Cadillac onderscheidt zich als lid van de V-Series familie uiterlijk door het gepolijste, roestvrijstalen grillerooster met Cadillac embleem, een splitter onder de voorbumper en twee koelluchtopeningen voor de voorremmen. De achterzijde wordt gekenmerkt door de extra neerwaartse druk leverende spoiler en de dubbele, gepolijste uitlaateindpijpen. De STS-V is leverbaar in drie carrosseriekleuren: Light Platinum, Black Raven en Thunder Gray. De prijs van de auto bedraagt € 99.950.

Dutchlease
Cadillac STS wint Auto Interiors AwardCadillac STS wint Auto Interiors Award
27 juni 2005
Cadillac maakt prijzen STS bekendCadillac maakt prijzen STS bekend
7 februari 2005
Cadillac toont STSCadillac toont STS
10 april 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum