1 februari 2007
 

Cadillac SRX

Nieuw interieur voor Cadillac SRX

Autozine
1 februari 2007 | De Cadillac SRX, die eind januari bij de Nederlandse Cadillac-dealer staat, heeft een herzien, rijker uitgerust interieur gekregen. Tevens is er een automatische zesversnellingsbak beschikbaar en kunnen sportief ingestelde klanten kiezen voor een Sport Pakket. Bovendien introduceert Cadillac een speciaal geprijsde versie met achterwielaandrijving.

Het vernieuwde interieur van de Cadillac SRX is voorzien van zachtere materialen, nieuw vormgegeven dashboard, andere schakelaars en herbergt meer opbergruimte. Deurpanelen en middenconsole zijn eveneens gewijzigd. In het oog springt een houten sierpaneel boven het handschoenenkastje waarachter een verborgen opbergruimte schuil gaat. Voor de afwerking van het interieur is gebruikgemaakt van Cadillacs nieuwe 'cut-and-sew' proces, waarbij technologie wordt gecombineerd met het nauwkeurige handwerk van vaklieden. Zo is de bekleding voor het instrumentenpaneel, middenconsole en de portierpanelen voor het merendeel met de hand geknipt, genaaid en aangebracht.

Cadillac SRX

De SRX is verkrijgbaar met een 3,6-liter V6 die goed is voor een vermogen van 258 pk (190 kW) bij 6500 tpm en een maximum koppel van 339 Nm bij 2700 tpm. Behalve in combinatie met vierwielaandrijving, is de V6 Elegance vanaf januari 2007 ook verkrijgbaar met achterwielaandrijving. De prijs van deze aantrekkelijk geprijsde SRX V6 is Euro 49.950. De Cadillac SRX Elegance met vierwielaandrijving kost Euro 60.450.

Daarnaast is de SRX leverbaar met een 4,6-liter V8 Northstar. Deze krachtbron, met een vermogen van 325 pk (239 kW) bij 6500 tpm en een maximum koppel van 427 Nm bij 4400 tpm., kan vanaf januari 2007 ook worden gecombineerd met een zestraps automatische transmissie. Zowel de vijftraps- als zestrapsautomaat hebben Driver Shift Control, een systeem dat de mogelijkheid biedt handmatig te schakelen. De SRX 4.6 V8 Sport Luxury is leverbaar vanaf Euro 82.550.

Cadillac SRX

Standaard beschikt de SRX over vijf zitplaatsen en een grote bagageruimte. De achterbank kan in twee asymmetrische delen worden neergeklapt, waardoor de bagageruimte wordt vergroot tot meer dan 1960 liter. Optioneel is de SRX ook met derde zitrij leverbaar, zodat het interieur plaats biedt aan zeven personen. De stoelen van de derde zitrij kunnen daarbij met een druk op de knop elektrisch in de vloer worden verzonken, waardoor het achterste gedeelte van het passagierscompartiment toch als bagageruimte kan worden gebruikt.

Vanaf begin 2007 zal de SRX ook leverbaar zijn met het nieuwe Sport-pakket. Dit bestaat onder andere uit een voor- en achterspoiler, 18-inch lichtmetalen velgen, een sportieve grille en dubbele verchroomde uitlaateindstukken.

Cadillac SRX
Cadillac maakt prijzen SRX bekendCadillac maakt prijzen SRX bekend
29 mei 2004
Cadillac SRX in 2004 op de marktCadillac SRX in 2004 op de markt
23 januari 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum