11 februari 2014
 

Cadillac

Cadillac ATS Coupe en Escalade debuteren in Geneve

Autozine
11 februari 2014 | De Cadillac ATS Coupe en de nieuwe Escalade SUV, die eerder op respectievelijk de autoshows van New York en Detroit voor het eerst aan de wereld werden gepresenteerd, zijn slechts enkele weken verwijderd van hun Europese primeur.
 

De ATS Coupe staat op dezelfde wielbasis, maar heeft ten opzichte van de sedan een breder wielspoor voor en achter, standaard 18 inch wielen en een geheel eigen koetswerk. Het dak, de deuren, de achterste spatborden en het kofferdeksel zijn exclusief voorbehouden aan de coupé, evenals de voorzijde en de voorspatborden. De ATS Coupe is tevens het allereerste productiemodel van Cadillac dat het nieuwe merkembleem draagt.

Cadillac

De Europese verkoop van Cadillac's meest compacte premiumcoupé ooit start in de herfst van 2014, waarbij kopers de keuze hebben uit achterwielaandrijving of all-wheel-drive. Het vermogen is afkomstig van een 203 kW (276 pk) sterke 2.0-liter turbo benzinemotor die ten opzichte van de krachtbron in de ATS sportsedan is opgewaardeerd en bijna 14 procent meer koppel levert.

Belangrijke elementen die bijdragen aan het responsieve rijkarakter van de ATS Coupe zijn onder andere een 50/50 gewichtsverdeling, een laag zwaartepunt en Cadillac's Magnetic Ride Controle realtime dempingsysteem.

De vierde-generatie Escalade heeft een compleet nieuw design gekregen, maar is desondanks direct als Escalade herkenbaar. De nieuwe Escalade wordt eind 2014 in Europa leverbaar en zal voor het eerst in Europa ook te bestellen zijn in een verlengde (ELV) uitvoering.

Cadillac's SUV vlaggenschip wordt in Europa uitsluitend met 4WD-aandrijving leverbaar en is voorzien van een nieuwe 6.2-liter V8 motor die zowel krachtiger als zuiniger is dan zijn voorganger.