20 januari 2005
 

Cadillac Escalade (2002 - 2006)

Cadillac Escalade klaar voor Europa

Autozine
20 januari 2005 | De Cadillac Escalade maakt zijn Europese debuut. Deze SUV uit de Verenigde Staten is vooralsnog in één uitvoering leverbaar en maakt nadrukkelijk deel uit van het nieuwe productoffensief van Cadillac. Met zijn imposante verschijning, luxueuze karakter en zijn 257 kW (345 pk) sterke 6.0 V8 motor, moet de Escalade op de Europese markt de nieuwe maatstaf in zijn klasse vormen. Op de AutoRAI zal de Escalade zijn officiele debuut beleven.

Zijn uiterlijke verschijning telt tot de meest opvallende aspecten van de nieuwe Cadillac Escalade. Net als bij andere actuele modellen van Cadillac, is het exterieurdesign volgens de Art and Science filosofie ontwikkeld. De carrosserie is rondom voorzien van beschermende, in de wagenkleur meegespoten kunststof panelen. Deze beschermen niet alleen het plaatwerk, maar geven de auto ook een extra stoere aanblik. Standaard staat de Escalade op forse 17x7.5 lichtmetalen wielen.

Cadillac Escalade (2002 - 2006)

Het instrumentarium telt een groot aantal met chroom omrande instrumenten met specifiek ontwikkelde graphics. Het Italiaanse designhuis Bvlgari ontwikkelde een analoog uurwerk dat in de middenconsole is opgenomen. De witte achtergrond van de instrumenten contrasteert met het walnotenhout van het dashboard. Als voorbeeld van Cadillac's aandacht voor comfort geldt de bestuurdersstoel die op liefst veertien manieren elektrisch verstelbaar is. Zelfs de lendensteun en zijkussens zijn elektrisch naar de wensen van de bestuurder te plooien. De stoelverwarming is afzonderlijk instelbaar voor de rugleuning en de zitting. Ook de buitenste zitplaatsen achterin zijn van deze verwarming voorzien.

De Escalade heeft standaard een High-Output Vortec 6000L 6,0 liter V8. De V8 levert een maximum vermogen van 257 kW (345 pk) bij 5.200 toeren; het koppel ligt op 515 Nm bij 4.000 toeren. De motor is gekoppeld aan een elektronisch geregelde Hydra-Matic viertraps automaat met overdrive. De Escalade heeft permanente vierwielaandrijving en een vierkanaals StabiliTrak stabiliteitssysteem. Het gaat niet alleen onderstuur tegen, maar zorgt ook voor een optimale remdruk.

De Cadillac Escalade wordt geproduceerd in Arlington, Texas, Verenigde Staten. De Cadillac Escalade is momenteel in Nederland verkrijgbaar vanaf 88.950 euro.

 

Info

Techniek

Prijs

Forum