14 februari 2018
 

BMW X4

BMW onthult nieuwe X4

Autozine
14 februari 2018 | De nieuwe BMW X4 maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève, van 8 t/m 18 maart 2018. Van de 4 zijn al ruim 200.000 exemplaren verkocht. De tweede generatie van het model legt duidelijk het accent op sportiviteit en expressief design. De Model xLine-, Model M Sport X en Model M Sport bieden personalisatiemogelijkheden. De X4 is voor het eerst ook leverbaar met exclusieve opties uit de BMW Individual-portfolio, waarmee de auto is aan te passen aan de persoonlijke smaak van de eigenaar.

De nieuwe BMW X4 is ten opzichte van het uitgaande model in de lengte (+81 mm), de breedte (+37 mm) en qua wielbasis gegroeid (+54 mm). De hoogte is met 3 mm verminderd. Met zijn uitbundig vormgegeven en dynamisch gestrekte lijnen presenteert de SUV Coupé zich als een opvallend sportief lid van de BMW X familie.

BMW X4

Er is een uitgebreid motorengamma van drie benzine- en drie dieselmotoren met vermogens uiteenlopend van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk). Brandstofverbruik gecombineerd: 5,4-9,0 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 142-209 g/km). De aandrijfkracht wordt op de vier wielen overgebracht via een achttraps Steptronic automaat en xDrive vierwielaandrijving (beide standaard op elke uitvoering van de X4). Er zijn twee BMW M Performance versies leverbaar: de X4 M40i en de X4 M40d zijn voorzien van extra krachtige motoren en specifieke, aan deze versies voorbehouden design- en uitvoeringsdetails.

BMW X4

De X4 belooft betere dynamiek dankzij de uitgebreid verbeterde en lichtere ondersteltechnologie. De onderstelsystemen zijn standaard op de BMW X4 óf zijn optioneel leverbaar: Variable Sport Steering, Performance Control, Adaptive M wielophanging, M Sport differentieel en M Sport remmen.

BMW X4
XLLease

Het gewicht van de nieuwe X4 is tot wel 50 kilogram lager dan dat van zijn voorganger. Dat is te danken aan de maatregelen in het kader van EfficientLightweight. De nieuwe X4 heeft een luchtweerstandscoëfficient (Cd) van 0,30.

BMW X4

De nieuwste versie van het bedieningssysteem BMW iDrive en stembediening is standaard, Control Display met touchscreenfunctie en BMW gesture control optioneel. Diverse rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid. Optioneel is Driving Assistant Plus met Steering Assistant en Lane Control Assistant, evenals Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen.

AutoCoach
BMW maakt prijzen nieuwe X4 bekendBMW maakt prijzen nieuwe X4 bekend
12 april 2018
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum