22 september 2008
BMW 7-Serie (2008 - 2016)

BMW 7-Serie

Werelddebuut voor BMW Concept 7-Serie ActiveHybrid

Autozine
22 september 2008 | Ongemerkt 15 procent brandstof besparen: de hybridetechniek in de BMW Concept 7-Series ActiveHybrid belooft het. De conceptauto, die op de Autosalon van Parijs debuteert, is een zogeheten 'mild hybrid' op basis van de BMW 750i met een in de transmissie ingebouwde elektromotor. Die slaat remenergie op in accu's om elektrische verbruikers te voeden en schakelt de verbrandingsmotor bij stilstand schokvrij uit.
UnitedConsumers

In de Concept 7-Series ActiveHybrid combineert BMW de V8-benzinemotor van de 750i (300 kW/407 pk, 600 Nm) met een elektromotor die maximaal 15 kW/20 pk en 210 Nm levert. De elektromotor is in de automatische transmissie ingebouwd en ondersteunt de benzinemotor bij het accelereren. Daarbij vervangt de elektromotor de dynamo, die normaal gesproken door de verbrandingsmotor wordt aangedreven, en de startmotor. De elektrische energie die vrijkomt bij het remmen, wordt opgeslagen in lithium-ionaccu's met een hoge opslagcapaciteit. Deze zijn ingebouwd in de bagageruimte.

BMW 7-Serie (2008 - 2016)

Doordat de aandrijflijn van de Concept 7-Serie ActiveHybrid veel elektriciteit kan opwekken, kunnen veel functies in de auto puur elektrisch worden gevoed. Op die manier voorkomt BMW dat kostbare brandstof direct in elektriciteit wordt omgezet. De functie Auto Start Stop zet de verbrandingsmotor automatisch af bij stilstand en schakelt de motor automatisch en schokvrij weer in bij het intrappen van het gaspedaal.

De componenten van het hybridesysteem in de Concept 7-Series ActiveHybrid zijn gebaseerd op een techniek die door BMW in samenwerking met Mercedes-Benz wordt ontwikkeld. BMW zorgt zelf voor een voor het merk specifieke afstemming van de componenten. BMW ActiveHybrid werkt volgens het principe van bouwstenen, zodat voor elk voertuig de geschiktste componenten gebruikt kunnen worden. In het geval van de Concept 7-Series ActiveHybrid zijn dat de elektromotor die is ingebouwd in de transmissie, de lithium-ionaccu's en de beschreven Auto Start Stop-functie. De Concept 7-Series ActiveHybrid haalt daarmee als 'mild hybrid' net zo goed het beste uit hybridetechniek naar boven als een 'full hybrid' zoals de BMW Concept X6 ActiveHybrid, die ook op een elektromotor alleen kan rijden.

BMW 7-Serie (2008 - 2016)

De Concept 7-Series ActiveHybrid is voorzien van lichtmetalen 20-inchwielen met v-spaakdesign. Zowel de wielen als de carrosserie zijn gespoten in de kleur Bluewater Metallic, de lak die BMW voor zijn efficiëntste conceptstudies gebruikt. Aan de voorkant heeft BMW over de volledige breedte van het front een aluminium strip gemonteerd. Deze heeft een aerodynamische functie. Aan de achterzijde komt het aluminium terug in de vorm van een luchtgeleider en een strip in de achterklep.

BMW Individual bouwt speciale 7-SerieBMW Individual bouwt speciale 7-Serie
19 april 2016
Facelift voor BMW 7-SerieFacelift voor BMW 7-Serie
25 mei 2012
BMW ActiveHybrid 7 vanaf 139.950 euroBMW ActiveHybrid 7 vanaf 139.950 euro
17 februari 2010
Hybride-aandrijving voor BMW 7-SerieHybride-aandrijving voor BMW 7-Serie
13 augustus 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum