11 december 2014
 

BMW 6-Serie

BMW 6-Serie ondergaat facelift

Autozine
11 december 2014 | De BMW 6-Serie heeft een facelift ondergaan. De nieuwe modelgeneratie omvat net als voorheen drie varianten met elk een eigen karakter: de 6-Serie Cabriolet, de 6-Serie Coupé en de 6-Serie Gran Coupé. De vernieuwde vormgeving vergroot de expressiviteit en het sportieve karakter is volgens BMW naar een hoger plan getild. Een sportuitlaatsysteem met een imponerend geluid is voortaan standaard op de versies met benzinemotor.

Op zoek naar een BMW 6-Serie?
bynco heeft er 3 vanaf € 34.850,-

BMW 6-Serie

Het uiterlijk onderscheidt zich vooral dankzij de nieuwe BMW grille en de gewijzigde onderkant van de voor- en achterbumper. Aanpassingen daaraan accentueren de breedte van de carrosserie. Alle drie de modelversies ogen daardoor krachtiger en meer solide. De zescilinderversies hebben bovendien grotere uitlaateindstukken van 90 millimeter (voorheen 80 mm). De nieuwe led-koplampen versterken het exclusieve aura van de 6-Serie. Optioneel zijn adaptieve LED-koplampen met het lichtassistentiesysteem BMW Selective Beam en het antiverblindingssysteem High Beam Assistant.

BMW 6-Serie

Er zijn nieuwe, exclusieve lakkleuren beschikbaar en een keur aan accessoires, zoals volledig nieuwe, grote lichtmetalen 20-inchwielen. Het is mogelijk om de drie modelvarianten van de 6-Serie in hoge mate te individualiseren. Het interieur is verrijkt met nieuwe materialen met een exclusieve uitstraling. Ook hier is personalisering mogelijk door talrijke keuzemogelijkheden voor de uitrusting, zoals lederen bekleding in twee kleuren.

Ook introduceert BMW de uitvoeringen "Design Pure Experience" en "Design Pure Excellence", met een op sportiviteit of juist maximale luxe gerichte uitrusting. En met de uitgebreide "BMW Individual"-collectie en het M Sport Package kunnen kopers hun 6-Serie Coupé, 6-Serie Cabriolet en 6-Serie Gran Coupé een sterk persoonlijk karakter geven.

De 6-Serie wordt geleverd met keus uit zescilinder-in-lijn benzine- en dieselmotoren en met V8 benzinekrachtbronnen. De beproefde TwinPower Turbo techniek belooft maximale prestaties bij een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik. Een automatische achttraps Steptronic sporttransmissie met Launch Control-functie is standaard. Alle motoren voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Dankzij kleine aanpassingen, waaronder een lagere luchtweerstand door het nieuwe design, is het verbruik lager dan voorheen.

BMW 6-Serie

Bij de 640i Cabriolet, de 640i Coupé en de 640i Gran Coupé, alle met zescilindermotor, is een reductie bereikt van 0,2 l/100 km ten opzichte van hun voorgangers. Bij de dieselversies is een vergelijkbare winst geboekt, waardoor het gemiddelde verbruik van deze modelversies nu tussen de 5,2 en 5,5 l/100 km uitkomt.

BMW xDrive vierwielaandrijving is eveneens beschikbaar voor alle modelversies. De elektronisch aangestuurde en daardoor optimale aandrijving zorgt voor meer tractie en stabiliteit bij slecht weer en op gladde wegen. De krachtigste versies, zoals de 650i xDrive Coupé en xDrive Gran Coupé, leveren door die hoge tractie sportieve prestaties, zoals een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden.

De uitlaat is voorzien van een elektrisch bedienbare klep. Op het commando van de "Driving Experience Control"-schakelaar is het uitlaatgeluid te versterken. In de standen SPORT en SPORT+ gaat de klep open. De dynamische gas- en stuurreactie gaat dan gepaard met een al even dynamisch geluid.

BMW 6-Serie

Om de wegligging en het comfort tot in de finesses te optimaliseren, zijn er voor de 6-Serie diverse assistentiesystemen, zoals Dynamic Damper Control, Adaptive Drive, Integral Active Steering. Connected Drive met navigatie is standaard. Ook is de nieuwste Head-Up Display nu beschikbaar voor de 6-Serie, net als de Personal Assistant Service (via een sim-card) en Driving Assistant Plus.

De nieuwe generatie 6-Serie is te bestellen vanaf 8 januari 2015 en staat vanaf maart 2015 bij de BMW-dealer.

Dutchlease
BMW 6-Serie nu als M Sport LimitedBMW 6-Serie nu als M Sport Limited
10 maart 2017
BMW presenteert M6 Coupe CompetitionBMW presenteert M6 Coupe Competition
15 september 2015
BMW introduceert M6 Coupe en CabrioBMW introduceert M6 Coupe en Cabrio
13 februari 2012
BMW maakt prijzen 6-Serie Coupe bekendBMW maakt prijzen 6-Serie Coupe bekend
19 april 2011
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

Forum