16 februari 2009
BMW 5-Serie GT

BMW 5-Serie GT

BMW onthult Concept 5 Serie Gran Turismo

Autozine
16 februari 2009 | BMW presenteert de Concept 5-Serie Gran Turismo. Dit concept toont BMW's visie op mobiliteit in de toekomst, waarbij eigenschappen van verschillende voertuigtypen worden samengebracht in een enkel model. Het resultaat is een innovatieve mix van design, variabele ruimte comfort en BMW typische dynamiek.
Nieuwe vloermatten voor de 5-Serie GT?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

 

Deze nieuwste concept car is geen stijloefening van ontwerpers, maar een doelbewuste ontwikkeling voor de groep kopers in de hogere middenklasse die het allerbeste wil. Om dat te bereiken, verenigden de ontwerpers de elegantie en luxe van een premiumsedan met de veelzijdigheid van een SUV en de allure van een sportieve GT. Passend bij de GT-traditie heeft de vierzitter vier portieren met frameloze ruiten.

BMW 5-Serie GT

De lijnen van het ontwerp zijn gebogen en lopen over de volle breedte en lengte van het interieur om de grote binnenruimte te accenturen. De zitpositie in de auto is hoger dan die in een sedan, wat zorgt voor overzicht en daarmee een gevoel van controle. Het grote panoramadak maakt de auto zeer licht vanbinnen.

De stoelen op de vier zitplaatsen zijn individueel verstelbaar. Achterin belooft de Concept 5-Serie Gran Turismo de beenruimte van BMW 7-Serie niveau en de hoofdruimte vergelijkbaar met die van een BMW X5. Het interieur van de auto is variabel en biedt daardoor veel functionaliteit. Door de achterste stoelen bijvoorbeeld 10 cm naar voren te schuiven, groeit de bagageruimte van 430 naar 570 liter. De rugleuningen van de achterstoelen kunnen worden ingeklapt, waarna een laadvolume van 1.650 liter beschikbaar is. Even groot als van een BMW 5-Serie Touring.

BMW 5-Serie GT

De fastback-achterklep is ook functioneel. Voor het makkelijk in- en uitladen van kleine zaken, kan het deel van de klep onder de achterruit geopend worden, precies zoals bij een sedan. De bagageruimte is afgeschermd van de passagiersruimte, zodat de inzittenden geen hinder hebben van lawaai en weersinvloeden. De achterklep kan uiteraard ook in zijn geheel omhoog, inclusief de ruit, zodat grote spullen kunnen worden in- of uitgeladen.