10 september 2014

BMW 2-Serie Cabrio

BMW introduceert 2-Serie Cabrio

10 september 2014 - BMW presenteert een totaal nieuwe, compacte cabriolet: de 2-Serie Cabrio. De auto schittert begin oktober als wereldprimeur op de internationale autoshow in Parijs. De stoffen kap is in 20 seconden te openen, ook rijdend bij snelheden tot 50 km/u. De BMW 220d Cabrio met 140 kW (190 pk) komt in combinatie met de 8-traps Steptronic transmissie zelfs in aanmerking voor de fiscale bijtelling van 20 procent. De officiƫle marktintroductie vindt plaats op 28 februari 2015.

De BMW 2-Serie Cabrio heeft dezelfde designkenmerken als de 2-Serie Coupé. Beide modellen zijn tegelijk ontwikkeld. Het lage, sportieve uiterlijk wordt gekenmerkt door een uitgestrekte motorkap, een lange wielbasis met korte overhang voor en achter en een grote spoorbreedte.

BMW 2-Serie Cabrio (2014 - 2021)

De 2-Serie Cabrio is 72 mm langer en 26 mm breder dan zijn voorganger, de 1-Serie Cabrio, die met een totaal verkocht aantal van 130.000 stuks uitgroeide tot 's-werelds meest succesvolle premium cabriolet. De grotere buitenmaten leveren een ruimer interieur op. Achterpassagiers stappen volgens BMW comfortabeler in en uit. De kofferbak heeft nu een inhoud van 335 liter (+ 30 liter) bij gesloten dak en van 280 liter (+ 20 liter) bij geopend dak. Met een hendel in de bagageruimte is de achterbankleuning naar voren te klappen om de laadcapaciteit te vergroten. 

De 2-Serie Cabrio heeft een aantal kenmerken van een klassieke cabriolet. Zo'n kenmerk is onder meer de van stof gemaakte kap. Isolerende binnenbekleding belooft maximaal comfort als de kap gesloten is. Openen en sluiten van de elektrisch bedienbare kap gaat met een druk op de knop in 20 seconden. Dat kan ook rijdend gebeuren, bij snelheden tot 50 km/u. De kap is leverbaar in de kleuren zwart, antraciet met zilverkleurige accenten en bruin met zilverkleurige accenten.

BMW 2-Serie Cabrio (2014 - 2021)

Een ander klassiek kenmerk is de 'boat deck look' van het interieur bij geopende kap. De randen van de carrosserie en de afdekplaat van de kap roepen dat beeld volgens de makers op. De rolbeugel vormt optisch een geheel met hoofdsteunen achter.

Tot de uitrusting behoren verder het Professional audiosysteem met iDrive, een flatscreen Control Display en automatische climate control met een speciale cabriomode. Een van de opmerkelijke opties is lederen bekleding met een speciaal reflecterend oppervlak om opwarming in de zon te verminderen.

BMW 2-Serie Cabrio (2014 - 2021)

De carrosserie is extra versterkt. De torsiestijfheid is zo'n 20 procent groter dan die van de 1-Serie Cabrio. Niettemin is het voertuiggewicht nauwelijks toegenomen. In combinatie met de gestroomlijnde vormgeving en de luchtweerstand verlagende Air Curtains aan de voorzijde, heeft dat een gunstig effect op het brandstofverbruik. Daaraan dragen ook de standaard Auto Start Stop-functie en de Driving Experience Control-schakelaar met ECO PRO-functie bij.

Het leveringsprogramma omvat de TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor  220i Cabrio (135 kW (184 pk) en 228i Cabrio (180 kW (245 pk) en de dieselversie 220d Cabrio (140 kW (190 pk). De 8-traps Steptronic transmissie is optioneel leverbaar. De topversie is de M235i Cabrio met een TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 240 kW (326 pk).

BMW 2-Serie Cabrio (2014 - 2021)

De 2 Serie Cabrio is leverbaar met het complete aanbod aan "ConnectedDrive"-voorzieningen.. Het is het eerste model waarvoor het nieuwe generatie BMW navigatiesysteem leverbaar is. Dit systeem kan online worden geüpdatet en voorzien van actuele weg- en verkeersinformatie via een geïntegreerde SIM-kaart.