11 januari 2005
Audi A6 Allroad (2006 - 2011)

Audi A6 Allroad (2006 - 2011)

Audi toont AllRoad Quattro conceptcar

Autozine
11 januari 2005 | Op de internationale Autoshow van Detroit presenteert Audi de AllRoad Quattro conceptcar. De crossover is speciaal ontworpen voor de presentatie op deze autoshow. Het studiemodel is volgens Audi een hoogtepunt bij het 25-jarig jubileum van de Quattro-vierwielaandrijving.
KwikFit
 

De 4,93 meter lange en 1,89 meter brede allroad quattro concept zit vol technologische snufjes. De 4.0 V8 TDI-motor met common-rail brandstofinjectie en piezo-injectoren is volgens Audi de meest krachtige en geavanceerde achtcilindermotor met zelfontbrander. Het maximumvermogen van 210 kW (286 pk) en de maximale trekkracht van 650 Nm bieden de power en de prestaties van een volbloed sportwagen. De zestrapsautomaat zorgt ervoor dat de allroad quattro concept in niet meer dan 6,4 seconden een snelheid van 100 km/uur bereikt. De topsnelheid is automatisch begrensd op 250 km per uur. De Audi is uitgerust met een roetfilter, waarmee het de eerste achtcilinder TDI is die ruimschoots voldoet aan de Euro4-emissie-eisen.

Audi A6 Allroad (2006 - 2011)

Audi's permanente quattro-vierwielaandrijving uitgerust met een centraal Torsen-differentieel, brengt het rendement van de motor over naar alle vier de wielen, zowel op de weg als off road. De Quattro-vierwielaandrijving is in de loop van de jaren steeds succesvoller geworden. Sinds de eerste Audi Quattro met vierwielaandrijving 25 jaar geleden de fabriek uitreed, zijn er 1,8 miljoen Audi's met deze technologie uitgerust.

De bodemvrijheid kan worden ingesteld tussen 160 en 210 mm. De technologische hoogstandjes beperken zich niet alleen tot de dynamische rijeigenschappen. De conceptauto bevat bijvoorbeeld verscheidene ystemen voor het gemak van de bestuurder. Audi presenteert deze systemen in de conceptauto voor het eerst, maar ze zullen binnen enkele jaren in de reguliere productiemodellen worden toegepast. Een eerste vernieuwing is Audi road vision, een optisch sensorsysteem dat de staat van de weg en het wegoppervlak kan lezen. Het systeem informeert niet alleen de bestuurder over mogelijk onveilige wegsituaties zoals ijzel, maar geeft die gegevens ook door aan het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en de zich automatisch aanpassende cruise control.

Audi A6 Allroad (2006 - 2011)

Audi lane assist laat het stuur licht trillen om de bestuurder te waarschuwen dat hij de rijstrook onbedoeld verlaat en de wegmarkering overschrijdt. Audi side assist ten slotte bestaat uit radarsensoren die de ruimte achter en naast de auto peilen. Op het moment dat het systeem registreert dat een ander voertuig nadert of zich in de dode hoek bevindt, wordt de bestuurder daarvoor gewaarschuwd door middel van een brandend lampje in de buitenspiegel aan de betreffende zijde.