17 oktober 2013
Audi A1 (2010 - 2018)

Audi A1 (2010 - 2018)

Audi en Greenwheels starten deelauto programma

Autozine
17 oktober 2013 | Samen met Greenwheels presenteert Audi het eerste corporate shared fleet-programma van Nederland. Dat betekent dat werknemers van aangesloten bedrijven op de Zuidas van Amsterdam voor zakelijke ritten gebruik kunnen maken van één van de zes Audi's A1. De wens voor dit zakelijke deelautoprogramma is geboren op de Zuidas zelf. De bedrijven die daar gevestigd zijn, willen ook in de toekomst de bereikbaarheid van het zakencentrum waarborgen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot sterk terugdringen. Audi shared fleet is vandaag gepresenteerd in het bijzijn van minister Schultz van Haegen.

Op zoek naar een Audi A1?
bynco heeft er 2 vanaf € 14.640,-

Audi A1 (2010 - 2018)

De minister is naar eigen zeggen blij met het initiatief. Het sluit goed aan op haar beleid om verkeer uit de spits van de weg te houden: "Het begint klein, maar het is een heel groots idee voor de toekomst. Het sluit aan bij het programma Beter Benutten waarbij we kijken hoe we verkeer beter over de dag kunnen verdelen, om zo drukte tijdens de spits te verminderen".

Audi A1 (2010 - 2018)

Bij het shared fleet-programma op de Amsterdamse Zuidas staan in eerste instantie zes Audi's A1 in "Admired"-uitvoering klaar. Deze zijn bedoeld voor zakelijke ritten. Door deze opzet zijn werknemers van aangesloten bedrijven op de Zuidas in staat om met het openbaar vervoer naar het werk te komen en voor (incidentele) zakelijke afspraken buiten de deur gebruik te maken van één van de Audi's. Dit heeft verschillende voordelen: meer mensen kunnen met het OV naar de Zuidas komen. Dit scheelt drukte op de weg én in parkeergarages en op deze manier wordt de CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperkt.

De wens voor het corporate shared fleet-programma is geboren op de Zuidas zelf: de Green Business Club Zuidas is initiatiefnemer. Deze organisatie heeft enkele jaren geleden de handen ineengeslagen met het WTC, belangenorganisatie Hello Zuidas en 'bereikbaarheidsmakelaar' Verkeer Advies. Deze organisaties streven samen twee belangrijke doelen na: de Zuidas bereikbaar houden, ook bij de groei die er plaatsvindt en het verminderen van de CO2-uitstoot. Om deze doelen goed en adequaat te kunnen invullen, was er al snel consensus over de aanpak door middel van een 'shared fleet-plan'. Diverse partijen hebben daarvoor een aanbieding gedaan. Het plan van Greenwheels kwam daarbij als beste uit de bus.

Audi A1 (2010 - 2018)

Greenwheels wordt om diverse redenen de uitvoerende partij van het shared fleet-programma op de Zuidas. Ten eerste heeft Greenwheels een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om 'carsharing'. De werkgroep op de Zuidas had ook specifieke wensen op het gebied van de uitstraling en het luxeniveau van de deelauto's. Daarbij bleek dat de Audi A1 dit wensenlijstje vrijwel tot in detail kon invullen. En aangezien Greenwheels net als Audi Nederland onderdeel is van het Pon-concern, was de match ook in dit opzicht logisch.

De (eerste) samenwerking van Audi en Greenwheels biedt ook op andere punten voordelen. Zo kunnen Greenwheels en Audi snel inspringen op een toenemende behoefte, bijvoorbeeld door de inzet van extra Audi's A1. Een ander praktisch punt is dat de shared fleet-dienstverlening is te koppelen aan bijvoorbeeld de NS Business Card. Daarmee komt dus ook individueel zakelijk vervoer onder handbereik. Bovendien is Audi ook klaar voor eventuele vervolgstappen, zoals de inzet van hybride en/of plug-in hybride auto's.

Audi A1 (2010 - 2018)
Nieuwe vloermatten voor de Audi A1 ?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Audi introduceert A1 AdrenalinAudi introduceert A1 Adrenalin
21 mei 2015
Audi maakt prijzen A1 1.0 bekendAudi maakt prijzen A1 1.0 bekend
19 februari 2015
Audi start verkoop vernieuwde A1Audi start verkoop vernieuwde A1
16 december 2014
Audi A1 ondergaat faceliftAudi A1 ondergaat facelift
14 november 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum