15 december 2004

Aston Martin DB9

Bridgestone Potenza banden standaard onder Aston Marton DB9

15 december 2004 - Aston Martin, dat de DB9 heeft geintroduceerd als opvolger van de DB7, voorziet de nieuwe DB9 standaard van de zeer potente Bridgestone Potenza RE050 banden. De nieuwe Aston Martin DB9, met een 450 pk sterke 6.0-liter V12 onder de motorkap, kan bogen op uitstekende rij-eigenschappen. Deze kenmerken zijn tot stand gekomen dankzij een aantal geavanceerde technologieen, waaronder een stabiliteitscontrolesysteem, ABS, elektronische remkrachtverdeling, traction control en een Dynamic Stability Control systeem. Ook de 19 inch Potenza RE050 banden van Bridgestone maken een belangrijk deel uit van het totale handlingpakket.

Deze banden, die hun potentie al bewezen hebben onder supersportwagens als de Ferraris Enzo en F430, de Porsche 911 en de Mercedes SL55 AMG, zijn ontwikkeld voor het leveren van extreme prestaties en een bijpassend rijcomfort. Ze versterken bovendien het weggedrag van de DB9 onder hoge snelheden en verbeteren de prestaties op zowel een natte als droge ondergrond.

Aston Martin DB9

Net als de andere banden binnen de Potenza-familie heeft de RE050 band een profiel dat qua vormgeving doet denken aan de neus van een racewagen. Daardoor ziet de band er sportief en stijlvol uit en naast het verder vergroten van de schoonheid van de Aston Marton DB9 beperken ze bovendien het risico op aquaplaning. Dankzij de grote profielblokken aan de buitenkant van de band zorgen de Potenza's volgens Aston Martin voor superieure rij- en handling eigenschappen, terwijl het grotere contactvlak de prestaties in bochten aanzienlijk zou verbeteren. Bovendien zorgt deze profielsamenstelling voor een snelle afvoer van water. Zelfs bij hoge snelheden blijft het contactvlak vrij van water, wat de kans op aquaplaning beperkt en de grip op het asfalt verder vergroot.

Aston Martin voorziet de DB9 van Bridgestone Pontenza RE050 banden in de maten 235/40 ZR19 (voor) en 275/35 ZR19 (achter).

Aston Martin DB9