24 november 2003
Alfa Romeo GT

Alfa Romeo GT

Alfa Romeo GT rond de jaarwisseling bij de dealer

Autozine
24 november 2003 | De Alfa GT was een van de publiekslievelingen tijdens de autotentoonstellingen van Geneve en Frankfurt. Zeker ten tijde van eerstgenoemde show -amper negen maanden geleden- leek het onmogelijk dat het door Bertone ontworpen studiemodel, zoals de geruchten wilden, nog voor het einde van dit jaar zou worden voorgesteld. Toch is het nu zover.
AutoCoach

De nieuwe Alfa Romeo Gran Turismo krijgt een karakteristiek coupe design mee. Naast een 165 pk uitvoering van de 2.0 JTS is er ook een nieuwe en specifiek voor de GT ontwikkelde 150 pk sterke 1.9 JTD 16V MultiJet common-rail turbodiesel motor (M-Jet) beschikbaar. Wie de lat nog hoger legt komt terecht bij de 3,2 liter V6 uitvoering met 240 pk.

Alfa Romeo GT

Vooral die laatste is het visitekaartje van dit nieuwe Alfa Romeo model. Met zijn bijna als een topsporter afgetraind ogende koetswerk en markante grille, straalt hij naast pure klasse ook een flinke portie kracht en zelfs een snufje agressie uit. De 3,2 liter V6 24V krachtbron levert 240 pk en 300 Nm trekkracht, goed voor een topsnelheid van 242 kilometer per uur en een acceleratie van nul naar honderd in 6,7 seconden. De Alfa GT werd ontwikkeld op de basis van de Alfa 156. Met een lengte van 448 centimeter, breedte van 176 centimeter en hoogte van 137 centimeter is de Alfa GT een relatief compact model dat door zijn gespierde vormen kracht uitstraalt.

Een multifunctioneel display toont diverse menu's -op hun beurt onderverdeeld in submenu's- die toegang geven tot een scala aan informatiebronnen en individuele afstellingsmogelijkheden. In het centrale deel van de middenconsole huist de geintegreerde radio met Cd-speler (en eventueel ook MP3-speler), alsmede de bediening van de gescheiden instelbare klimaatregeling. De geluidsinstallatie is speciaal op het interieur van de GT afgestemd en beschikt over niet minder dan acht luidsprekers die een muziekvermogen van 160 Watt, verdeeld over vier versterkerkanalen, aan kunnen. De sportcoupe kent twee interieurspecificaties: een klassiek sportieve versie met zwart dashboard en zwarte zijpanelen; plus een wat chiquere en lichter uitgevoerde combinatie van zwart met grijs. De oppervlakken krijgen een bijzondere laserbehandeling mee die een gesatineerd effect oplevert.

De Alfa GT wordt rond de jaarwisseling leverbaar met de genoemde krachtbronnen. In de loop van volgend jaar wordt de lijn uitgebreid met de 140 pk sterke 1.8 TwinSpark 16V benzinemotor.

Alfa Romeo GT nu ook als ImolaAlfa Romeo GT nu ook als Imola
20 september 2007
Alfa Romeo GT ondergaat faceliftAlfa Romeo GT ondergaat facelift
26 februari 2007
Alfa Romeo introduceert Q2Alfa Romeo introduceert Q2
17 november 2006
Alfa Romeo GT nu ook met 1.8 liter motorAlfa Romeo GT nu ook met 1.8 liter motor
17 december 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum