11 september 2003
 

Alfa Romeo 8c Competizione

Alfa Romeo toont 8c Competizione prototype

Autozine
11 september 2003 | Tijdens de 60e Frankfurt International Motor Show heeft Alfa Romeo voor een verrassing gezorgd. Daniele Bandiera, Algemeen Directeur van de Business Unit Alfa Romeo, onthulde de Alfa Romeo 8c Competizione.
AutoCoach

Met de in eigen huis getekende en ontwikkelde 8c Competizione zet Alfa Romeo een lange traditie van sportauto's voort. In de jaren dertig en veertig stond de cijferlettercombinatie 8c voor Alfa's race- en straatautos die waren voorzien van een achtcilinder motor, ontwikkeld door engineer Vittorio Jano. De term Competizione is een verwijzing naar de Alfa 6C 2500 Competizione, een sportcoupe waarmee Fangio en Zanardi aantraden in de Mille Miglia van 1950. Kortom, de naam 8c Competizione is dus allesbehalve een verzinsel, maar hij refereert juist aan Alfa's rijke racehistorie.

Alfa Romeo 8C Competizione

De nieuwe, uit carbon fiber vervaardigde 2-seater valt op door zijn lijnenspel en extreme maten. Hij is 1900 mm breed, 4278 mm lang en 1250 mm hoog, bij een wielbasis van 2595 mm. Zijn 20-inch grote wielen en geintegreerde achterspoiler accentueren de gespierde indruk die de Alfa Romeo 8c Competizione wekt. Er is gestreefd naar een maximale stilistische balans, waarbij de ontwerpers de traditionele Alfa designkenmerken op moderne wijze hebben geinterpreteerd. Zo verwijst de voorzijde bijvoorbeeld naar de Alfa 33 Coupe Stradale, terwijl het ronde lichtcluster aan de achterzijde veel weg heeft van de exemplaren op de Giulia TZ.

Onder de motorkap zorgt een 4,2 liter V8 met compressor voor de aandrijving van de achterwielen! Alfa Romeo koos voor een terugkeer van achterwielaandrijving om de kwaliteiten van de ruim 400 pk sterke achtpitter volledig tot zijn recht te laten komen en om de 8c Competizione in staat te stellen de bestuurder/bijrijder te trakteren op een echte rijsensatie. De V8 is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak en laat de Alfa Romeo 8c Competizione in 4,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 katapulteren. Zijn topsnelheid ligt boven de magische 300 km/h grens.

Alfa Romeo 8C Competizione
Dutchlease
8C Competizione is meest iconische Alfa8C Competizione is meest iconische Alfa
23 juni 2015
Alfa Romeo start productie 8C SpiderAlfa Romeo start productie 8C Spider
14 november 2008
Alfa Romeo 8C Spider debuteert in GeneveAlfa Romeo 8C Spider debuteert in Geneve
26 februari 2008
Productie Alfa 8C Competizione gestartProductie Alfa 8C Competizione gestart
1 november 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum