1 maart 2011
Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Wereldprimeur voor Alfa Romeo 4C Concept

Autozine
1 maart 2011 | Op de 81e Internationale Autoshow van Genève beleeft de Alfa Romeo 4C Concept zijn werelddebuut. Het nieuwe komt begin volgend jaar op de markt en is gebaseerd op de klassieke formule van een tweepersoons, achterwielaangedreven coupé met middenmotor. De lengte van zo'n vier meter en een wielbasis van minder dan 2,4 meter resulteren in compacte afmetingen en een wendbaar rijgedrag. De duidelijke, onderscheidende carrosserielijnen zijn ook terug te vinden in het interieur, waar het design en de bedieningsapparatuur het sportieve karakter van de Concept weerspiegelen.
AutoCoach

Voor de Alfa Romeo 4C Concept zijn technologie en materialen overgenomen van de 8C Competizione, zoals carbon, aluminium en achterwielaandrijving. Ook is gebruikgemaakt van techniek van Alfa Romeo-modellen die momenteel op de markt leverbaar zijn: de 1.750 turbobenzinemotor met directe injectie, de transmissie met dubbele, droge koppeling 'Alfa TCT' en de Alfa DNA selector.

Alfa Romeo 4C

Bij de Alfa Romeo 4C Concept ligt de nadruk op een laag gewicht, bereikt door het intensieve gebruikmaken van carbon. Het koetswerk is volledig van carbon vervaardigd terwijl voor het onderstel achter en voor de kreukelzones veelvuldig gebruik is gemaakt van aluminium. Het uiteindelijke resultaat is een belangrijke gewichtsvermindering tot minder dan 850 kg, alsmede de optimalisering van het zwaartepunt.

De benaming '4C Concept' verwijst naar 1.750 cc turbo viercilinder benzinemotor, die ruim 200 pk levert. Deze motor is in meer extra-sportieve productiemodellen terug te vinden, zoals in de Giulietta Quadrifoglio Verde, en heeft geavanceerde technologieën zoals directe brandstofinjectie, dubbele continu variabele kleptiming, een turbocharger en het controlesysteem dat een turbogat voorkomt.

Deze krachtbron is gekoppeld aan de nieuwe 'Alfa TCT' automatische versnellingsbak met dubbele droge koppeling, die enkele maanden geleden is geïntroduceerd in de MiTo. Ook de Giulietta zal binnenkort leverbaar worden met deze transmissie.

Alfa Romeo 4C

De 1.750 turbo benzinemotor zorgt in de 4C Concept voor een topsnelheid van ruim 250 km/u; de acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt 5 seconden in beslag.

De Alfa Romeo 4C Concept heeft een wielophanging, quadrilateraal vóór en McPherson achter. Deze toepassing belooft samen met de achterwielaandrijving en de buitengewoon gunstige gewicht/pk-verhouding veel rijplezier. Daarbij speelt ook de optimale gewichtsverdeling van 40% op de vooras en 60% op de achteras, een belangrijke rol.

IkWilVanMijnAutoAf
Alfa Romeo 4c nu als Track EditionAlfa Romeo 4c nu als Track Edition
14 juli 2016
Alfa Romeo maakt prijs 4C Spider bekendAlfa Romeo maakt prijs 4C Spider bekend
5 maart 2015
Alfa Romeo introduceert 4C SpiderAlfa Romeo introduceert 4C Spider
13 januari 2015
Alfa Romeo onthult 4C SpiderAlfa Romeo onthult 4C Spider
4 maart 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum