17 september 2013
Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo maakt prijs 4C bekend

Autozine
17 september 2013 | De Alfa Romeo 4C, ontworpen door Alfa Romeo's Centro Stile, wordt na vele vooraankondigingen daadwerkelijk leverbaar. De compacte coupe is er vanaf 59.650 euro. De Alfa Romeo 4C maakt gebruik van technologie├źn en materialen afkomstig van supercars (waaronder de Alfa Romeo 8C Competizione): koolstofvezel, aluminium en achterwielaandrijving.┬á De nieuwe 1.750 cc turbobenzinemotor is volledig opgetrokken uit aluminium en maakt gebruik van directe inspuiting. De transmissie heeft een dubbele koppeling voor optimale prestaties.
AutoCoach

Het elementaire ontwerp en essentiële materialen onderscheiden het interieur, dat is ontwikkeld met het oog op maximum rijplezier. Daarbij valt direct het koolstofvezel op dat is gebruikt voor de centrale cel die volledig open is gelaten om het unieke karakter van de auto, de technologie en het lichte gewicht te benadrukken.

Alfa Romeo 4C

De compacte afmetingen maken deze auto met twee kuipstoelen uniek: hij is net iets minder dan 4 meter lang, 200 cm breed, 118 cm hoog en heeft een wielbasis van minder dan 2,4 meter. Deze afmetingen benadrukken de compacte afmetingen en wendbaarheid van de auto.

Deze motor is een evolutie van het blok dat al in gebruik is in de Quadrifoglio Verde-uitvoering van de Giulietta. De nieuwe vier-cilinder 1.750 cc turbobenzinemotor maakt gebruik van een aluminium blok en specifieke in- en uitlaatsystemen die zijn geoptimaliseerd om het sportieve potentieel van de auto op een nog hoger plan te tillen. De motor is gekoppeld aan de Alfa TCT transmissie met dubbele koppeling.

Op de nieuwe Alfa Romeo 4C debuteert een nieuw DNA-systeem dat, in aanvulling op de drie reeds bestaande instellingen (Dynamic, Natural en All Weather), bestaat uit een vierde modus: 'Race', dat het uiterste uit de auto haalt op het circuit.

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo heeft samengewerkt met Maserati om de definitieve versie van de 4C te ontwikkelen. Met name de integratie van de designafdeling van Alfa Romeo met de Maserati-fabriek was een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen beide merken.

IkWilVanMijnAutoAf
Alfa Romeo 4c nu als Track EditionAlfa Romeo 4c nu als Track Edition
14 juli 2016
Alfa Romeo maakt prijs 4C Spider bekendAlfa Romeo maakt prijs 4C Spider bekend
5 maart 2015
Alfa Romeo introduceert 4C SpiderAlfa Romeo introduceert 4C Spider
13 januari 2015
Alfa Romeo onthult 4C SpiderAlfa Romeo onthult 4C Spider
4 maart 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum