18 oktober 2013
Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C doet snelle ronde op Nurburgring

Autozine
18 oktober 2013 | De nieuwe Alfa Romeo 4C klokte op 12 september 8'04", de snelste tijd onder auto's met een vermogen t/m 250 pk. De rondetijd komt overeen met tijden gezet door auto's die veel duurder zijn en met veel meer vermogen. De bestuurder, journalist en expert van de Duitse track, Horst von Saurma, zat achter het stuur.
 

De Nürburgring, ook wel Nordschleife genoemd, wordt de laatste jaren veelvuldig toegepast als testcircuit door autofabrikanten. De baan kent een ongekende variatie in langzame en snelle bochten, lange rechte stukken, terwijl de baan ook van hoog naar laag gaat.

Alfa Romeo 4C

De prestaties zijn te danken aan de combinatie van een nieuwe 240 pk 1750 ccturbobenzinemotor met de laatste generatie 'Alfa TCT' automaat met dubbele koppeling en de geavanceerde Alfa DNA-selectieknop met de allernieuwste Race-modus. Het maximale vermogen van 240 pk wordt geleverd bij 6000 toeren, terwijl het maximale koppel van 350 Nm elasticiteit en sportiviteit garandeert, aangezien het koppel tussen de 2100 en 4000 toeren constant blijft, maar 80% beschikbaar is bij 1800 toeren.

Een belangrijke bijdrage aan de prestaties van de Alfa Romeo 4C op de Nürburgring is ook weggelegd voor de speciale Pirelli P Zero Trofeo banden, de meeste sportieve versie uit het Pirelli P Zero-aanbod. Minder dan een jaar geleden kwamen de engineers van Pirelli en Alfa Romeo bijeen met als doel het bereiken van zoveel mogelijk grip en het beste stuurgevoel, net zoals in de tijd dat Fangio naar de overwinning reed in de F1. Zo ontstond het type 'AR' P Zero banden, beschikbaar in twee maten, 17-inch vóór - 18-inch achter en 18-inch vóór - 19-inch achter.