28 juni 2017
Peugeot 508

Forum Peugeot 508

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 februari 2017

Ervaring met auto: Heb hem nu een week. Het rechter gedeelte van de kachel werkt niet. De ontwaseming is slecht. En inderdaad als het geregend heeft en je de kofferbak opent krijg je een douche.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand51.000 km
DealerVan Mossel

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 3 juli 2016

Ervaring met auto: De jonge occasion bevalt prima, is stil, veilig en kan goed meekomen. Ik heb de slappe achterveren vervangen door stijvere en nu kan de caravan prima aangehaakt worden. Ergens heb ik een thuiskomer op de kop getikt, want alleen een reparatieset...

Maar gisteren weigerde de automatische versnellingsbak even alle dienst! Niets hielp: noch opnieuw starten, noch met de hand schakelen. Het probleem was de mensen die mij wegduwden, niet onbekend! De versnellingsbak voldoet verder goed, mits je geen haast hebt. Hoe luier je optrekt, des te vlotter rijdt de 508.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand65.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 7 augustus 2015

Ervaring met auto: Lekkeende achterklep vanaf aanvang, schokken/bonken tijdens filerijden, is producteigenschap volgens Peugeot. Radio cd-speler kapot, krakende voorophanging bleek defecte schokbreker bij 90.000km stand. Bij 120.000km stand olielekkage, versnellingbak lekkage. Niet zo zuinig als PSA beweert. Zwaar stuurgedrag, stugge auto waarbij voorstoel niet naar wens kan worden ingesteld, het schokken en bonken is gedurende de 2 jaar en 8 maanden in de auto gebleven. Eens maar nooit meer een Peugeot. Ook voor de lekkage geen oplossing.

Uitvoering2.0 Hybrid 4
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
DealerHunnik

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 25 februari 2015

Ervaring met auto: Prima auto. Goed materiaalgebruik. Zeer stille motor.

UitvoeringBerline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 december 2014

Ervaring met auto: De lekkende kofferbakklep kan Peugeot, dealer en importeur, kennelijk niet verhelpen. Deze uitvoering is toch al enkele jaren in productie maar niet alleen ik maar meerdere gebruikers hebben dit probleem. Geen druppeltjes maar of er een kraan opstaat bij het openen van de kofferklep na een regenbui. Erg slecht en alles nat. Na tien Peugeots had ik iets dergelijks toch niet verwacht.

Ook met het gekochte (miskoop) navigatie systeem ben ik bepaald niet gelukkig. Onhandig, omslachtig, duur en onbetrouwbaar. Updates zijn erg prijzig. Gebruik altijd de betrouwbare TomTom met normaal geprijsde updates.

Ook de trekhaak voor de kentekenplaat is een misser. Verder zijn er veel te weinig opbergmogelijkheden in het interieur. Deze ergernissen vergallen wel het rijplezier.

Uitvoering1,6 2Tronic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand23.400 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Jc. Piepers, datum: 21 mei 2015

Antwoord: Het lekkende koffer probleem is opgelost met de nieuwe versie. Bij mijn vorige (05/12) had ik hier ook enorme last van, nu met de nieuwe (04/15) is dit compleet van de baan. De bumper komt iets verder naar achter en de uitloopgaten zijn vergroot zodat het water zich niet kan ophopen, dus prima gedaan! Jammer dat de dealer dit niet eens wist... Was bijna een reden voor niet aankoop geweest!
Ook de navigatie is verbeterd, even wennen wel. Het vorige systeem deed goed zijn werk, maar was minder intuï:tief en handig in gebruik dan bv dat van BMW.
Al bij al een mooie (nu nog meer dan voorheen) wagen die goed rijdt (BMW vergelijkbaar) en nog ietwat betaalbaar is. Jammer dat het geen achterwielaandrijving is zoals BMW (maar die zijn dan hellemaal de weg kwijt met hun aankoopprijzen..)

  

, datum: 14 oktober 2014

Ervaring met auto: Heb in juni Peugeot 508 hybride gekocht. Lees dat navigatiesysteem niet zo goed zou zijn. Navigatiesysteem is even wennen. Moeten nieuwe kaarten in maar doet het verder redelijk tot goed. Jammer is dat je tijdens rijden met ingezette koers bijna niets meer kunt wijzigen.
Altijd beter dan Tom Tom die heb ik na 2 maanden in de auto van mijn vrouw gebruikt te hebben, weggegeven. Beste systeem blijft naviation.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 5 juli 2014

Ervaring met auto: Sinds april vorig jaar een peugeot 508 Berline 1.6 e-hdi nieuw aangeschaft. Ondertussen zo'n 18.000 km gereden. Tot nog toe geen problemen. Rijdt super. In het begin sw van de 2-tronic ge-update. Het is wel geen echte automaat, maar het voordeel is , dat je geen slip hebt en daardoor zeer zuinig. Ik rijd prive met de auto en gebruik gemiddeld 1:19 niet volgens het boordsysteem. Maar simpel aantal km's gedeeld door liters. Een echte reisauto, rijdt zeer ontspannen en geruisloos.

Opm: het start/stop systeem is niet geweldig, zeker bij inparkeren. Ik schakel deze dan ook elke keer bij opstarten uit. (heeft met de bijtelling te maken. Of dit nou echt effect heeft betwijfel ik). Het navigatiesysteem, als je TomTom gewend bent, laat dit te wensen over.
(komt ook bij andere merken voor)

vr.gr.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
« 1 2 3 4 »