9 december 2009
Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

Audi maakt prijs R8 Spyder bekend

9 december 2009 | Vanaf januari 2010 kan de nieuwe Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro worden besteld voor een prijs vanaf € 221.900,-. De Spyder valt op door zijn lijnvoering waarbij de softtop een hoofdrol vervult. De V10 benzinemotor brengt zijn vermogen van 386 kW/525 pk over op het wegdek dankzij Quattro vierwielaandrijving. De razendsnel schakelende R tronic-transmissie is optioneel verkrijgbaar.

De nieuwe Audi R8 Spyder wordt grotendeels met de hand gebouwd bij Quattro GmbH. Hij dankt zijn exclusiviteit echter ook aan de progressieve techniek. Dat begint al bij zijn unieke kenmerk: de sofftop. Deze is licht en compact. Het openen en sluiten gaat volledig automatisch na een druk op de knop. Beide exercities duren 19 seconden en kunnen tot een snelheid van 50 km/h worden uitgevoerd.

De V10-benzinemotor is grotendeels uit aluminium opgetrokken en beschikt ten behoeve van maximale efficiency over directe brandstofinspuiting. Mede dankzij de permanente vierwielaandrijving sprint de R8 Spyder in 4,1 seconden van 0-100 km/h. Daar waar het kan en mag is een topsnelheid van 313 km/h mogelijk.

Audi R8 Spyder

De R8 Spyder beschikt over onder meer volledige LED-verlichting, volautomatische airconditioning, zonwerende lederen bekleding, een Bang & Olufsen Sound System en MMI-navigatie. Ook is de auto leverbaar met de R tronic-versnellingsbak. Deze geavanceerde transmissie kent diverse schakelprogramma's en is te bedienen via de joystick op de middenconsole of via de schakelflippers achter het stuur.

De Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro met handgeschakelde zesversnellingsbak staat in de prijslijst vanaf € 221.900,- en de uitvoering met R tronic-transmissie voor € 224.900,- (prijzen inclusief BTW en BPM). De R8 Spyder is te bestellen vanaf januari aanstaande.