20 september 2002
 

Volvo C70 Coupe

laatste volvo c70 coupe van de band gerold

20 september 2002 | De Volvo C70 Coupe heeft samen met de Volvo C70 Convertible een enorme bijdrage geleverd aan een nieuw Volvo-tijdperk. Een tijdperk waarin design, dynamiek en sportiviteit centraal staan. Aangezien Volvo zich wil concentreren op de vraag naar de Volvo C70 Convertible, is de laatste Coupe inmiddels van de fabricage-band gerold. Onlangs zijn de sleutels van dit unieke exemplaar overhandigd aan een Nederlandse eigenaar.

Dat gebeurde op donderdag 12 september. Het gaat om de Volvo C70 Coupe Collection. Een speciale en unieke uitvoering waarvan slechts vijftig exemplaren op de markt zijn verschenen. Dit model heeft een uitgebreide specificatie; alle succesvolle elementen uit de geschiedenis van de Volvo C70 Coupe zijn erin verzameld.

Volvo C70 Coupe

Zo beschikt de Collection over een 2.4T of T5-motor, gecombineerd met een automatische transmissie. Standaard is hij uitgerust met cruise control, een boordcomputer, een RTI navigatie- en verkeersinformatiesysteem, verwarmbare voorstoelen en een RDS radio met 3 cd-wisselaar en 4 x 100 Watt versterker. Ook aan het uiterlijk van de laatste Coupe is veel aandacht besteed. Zo is het allerlaatste exemplaar gespoten in de kleur Nautic Blue Pearl en is hij van binnen voorzien van soft lederen bekleding en een met leder bekleed stuurwiel. Kortom, een afscheid om over naar huis te schrijven, hetgeen de nieuwe eigenaar ongetwijfeld zal beamen

Er zijn nog enkele Volvo's C70 Coupe Collection bij verschillende Volvo-dealers verkrijgbaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!