19 december 2014
Range Rover

Range Rover

Piet Boon ontwerpt battleship Range Rover

19 december 2014 | Al acht jaar lang werken Land Rover en de Nederlandse ontwerper Piet Boon samen. Sinds 2006 heeft deze speciale samenwerking meerdere keren succesvol geresulteerd in diverse door Boon ontworpen Design en Limited Editions, zo ook nu de nieuwe Range Rover by Piet Boon. Wederom een unieke toevoeging aan de bijzondere reeks Design Editions.

In aansluiting op het 'Army' thema van de Range Rover Sport eerder dit jaar, heeft Studio Piet Boon dit keer gekozen om aan de nieuwe Range Rover een 'Battleship' thema te geven. Voor dit thema liet Boon zich inspireren door de grijze kleuren die de marine gebruikt voor de schepen. De auto onderscheidt zich door het gebruik van de bijzondere matte exterieurkleur: Battleship Grey. Marine schepen worden vaak uitgevoerd in grijs omdat deze kleur moeilijk te zien is tegen de zee en wolken

Range Rover

Boon: "De kleuren grijs van marine schepen zijn prachtig en blenden zich zo mooi met de zee en de wolken dat zo'n schip haast onzichtbaar wordt. Het leuke is dat van een afstand lijkt zo'n schip maar één kleur te hebben, maar in werkelijkheid heel kleurrijk is. Elk moment van de dag heeft de zee een andere kleur en het grijze staal van de schepen kleurt dan mee. Dat wilde ik ook voor deze auto. Van de hele Land Rover vloot is er voor mij maar één 'Battleship' en dat is de Range Rover."

De carrosserie van de auto werd uitgevoerd in Battleship Grey. De mat zwarte velgen werden voorzien van een subtiel randje in dezelfde kleur grijs en de dakstijlen en dak zijn uitgevoerd in Santorini Black metallic lak.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!