9 april 2014
 

Maserati Quattroporte V

Speciale Maserati tijdens Salone Internazionale del Mobile in Milaan

9 april 2014 | Een speciale Maserati 'by Zanotta Capsule Collection' zal tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan worden onthuld; de nieuwe, exclusieve meubelstukken komen voort uit de samenwerking tussen de twee merken, protagonisten van Made in Italy.

Na het succes van de samenwerking die vorig jaar begon met de Maserati Lounge Chair by Zanotta, ook gepresenteerd tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan, wordt de creatieve synergie vernieuwd met de lancering van de Maserati by Zanotta Capsule Collection.

De voetsteun van de Grandtour Lounge Chair, de Corina stoel en de Maestrale tafel zijn de drie nieuwe meubelstukken die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Maserati en Zanotta en zoals de Lounge Chair, ze dragen de signatuur van Ludovica+Roberto Palomba, de ontwerpers die een nieuwe serie van exclusieve items hebben ontwikkeld, geïnspireerd op de stijlvormen van de iconische auto's van Maserati, en die overkomen als afzonderlijke onderdelen en tegelijkertijd een uitbreiding en afronding zijn van de stoel waarmee zij het esthetische DNA delen.

Maserati Quattroporte V

De vormgevers leggen uit dat het voetenbankje van de Lounge Chair "is geïnspireerd op de semantische wereld van de in Italië geboren Amerikaanse kunstenaar Harry Bertoia", bij wie uitmuntende technische vaardigheden vergezeld gaan van een grote passie voor experimenten.

Op het chromen onderstel, dat ook met een glanzend zwarte afwerking kan worden uitgevoerd, rust de structuur van stevig polyurethaan, bekleed met polyurethaan/Dacron Du Pont. De gewatteerde, verwijderbare bekleding is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: donkergrijs leer met een lichtgrijze rand, lichtgrijze leer met een bruine rand en bruine leer met een lichtgrijze rand.

Over de Corina stoel zeggen Ludovica en Roberto Palomba: "Deze wordt gekenmerkt door een metalen buizenframe met een leren bekleding. Het vakmanschap waarmee het geraamte voor de bekleding is ontworpen heeft geresulteerd in een aantal rondingen en details die een sterke gelijkenis vertonen met die van de stoelen in een Maserati." Het design van de stalen poten met lichte 'beplating' op, uitgevoerd in chroom of glanzend zwart, en de kuip van stevige polyurethaan zorgen voor een aangename, comfortabele zitpositie. De verwijderbare hoes is gemaakt van gewatteerd leer met polyester vezels.

Maserati Quattroporte V

Het Maestrale bureau heeft duidelijke, rechthoekige afmetingen en is vervaardigd met een dik, vlak Canaletto walnoten bureaublad dat rust op een stalen buizenframe. In een uitsparing in het blad is een lade, vervaardigd van walnoten gefineerd multiplex of van exclusief leer. De poten zijn van verchroomd staal van glanzend zwart afgewerkt nikkel.

De Maserati by Zanotta Lounge Chair wordt dit jaar gepresenteerd, met de voetensteun, in een special gelimiteerde serie van 100 stuks, bekleed met een 100% zijden stof, geproduceerd door de Zegna Wool Mill, in combinatie met leer. Dit is een verwijzing naar de wereld van interieurdesign uit het Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition project, de gelimiteerde serie van 100 auto's die zijn geproduceerd als een bijdrage aan het 100-jarig bestaan van Maserati.