1 april 2016
Volvo S60

Volvo S60

Volvo introduceert nieuwe S60 Polestar

1 april 2016 | Volvo Cars en Polestar, het performance label dat in handen is van Volvo Cars, introduceren de snelste auto's die ze ooit hebben gemaakt: de nieuwe 270 kW (367 pk) sterke Polestar S60 sedan en V60 estate. Deze, in gelimiteerde oplage gebouwde modellen, komen ook naar Nederland.

De Volvo S60 en V60 Polestar delen technologie met de gloednieuwe FIA World Touring Car Championship (WTCC) racer: de Volvo S60 Polestar TC1 van Polestar Cyan Racing. De auto's maken gebruik van hetzelfde chassis, dezelfde motor en filosofie van het ontwikkelingsteam.

Volvo S60

Polestar heeft de bestaande motor voorzien van een grotere turbo, een supercharger, nieuwe drijfstangen, een nieuwe krukas, een grotere luchtinlaat en een krachtigere brandstofpomp. Polestar koppelt de krachtbron aan een door Polestar verbeterd BorgWarner AWD-systeem en een geoptimaliseerde achttraps Geartronic-automaat.

In de Volvo S60 en V60 Polestar produceert de krachtbron 270 kW (367 pk) en 470 Nm trekkracht. De aanpassingen ten opzichte van de standaard in de T6-uitvoering gebruikte motor zijn een grotere turbo, nieuwe drijfstangen, een andere krukas, een grotere luchtfilter en krachtigere brandstofpomp. Met de verbeterde prestaties bedraagt het brandstofverbruik 7,8 l/100 km en de CO2-emissie 79 g/km.

Volvo S60

Beide auto's voltooien de sprint van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden en behalen een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Naast deze aanpassingen heeft Polestar het gewicht van de auto's verlaagd. Ten opzichte van de vorige Polestar-modellen nam het gewicht op de vooras van de S60 en V60 Polestar met 24 kilogram af; hiermee bedraagt de totale gewichtsreductie 20 kilogram. Andere nieuwe eigenschappen van beide modellen zijn nieuwe 20-inch lichtgewicht wielen, een door Polestar gekalibreerde elektronisch bekrachtigde stuurbekrachtiging en nieuwe remschijven met een diameter van 371 millimeter.

Volvo S60

Deze twee nieuwe modellen markeren ook de globalisering van het merk Polestar. De eerste straatlegale auto's van Polestar werden in 2014 gelanceerd in geselecteerde landen. Vandaag kondigt Polestar met veel trots aan dat het aantal markten waar de auto's worden aangeboden wordt verhoogd van 13 naar 47. Het productievolume verdubbelt van 750 naar 1.500 auto's op jaarbasis.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!